Ostalo 27. srpanj 2019.

"Stormy Friday" u Mošćeničkoj Dragi

"Stormy Friday" u Mošćeničkoj Dragi
Neočekivani light show praćen grmljavinskim nevremenom koji je tijekom večeri počeo sve jače obasjavati obronke Učke uspio je zasjeniti otvorenje premijernog izdanja Jerry Ricks Blues Festivala.

Posljednja pjesma u prvom djelu draške blues večeri- “Stormy Monday” kroz dvadesetak minuta se pretvorila u “Stormy Friday”, uz jak vjetar, grmljavinu i obilnu kišu. 

A večer je počela fantastično. Krcata riva, odlična atmosfera, ples na korak do mora i blues s okusom soli bili su dobitna kombinacija prve službene festivalske večeri koja je privukla brojne zaljubljenike u dobar rhythm & blues. 


Nakon pozdrava i najave od strane umjetničkih voditelja, Riccarda Staraja i Damira Halilića Hala, početak večeri pripao je gostu iz Amerike s privremenom francuskom adresom, Adrianu Byronu Burnsu, koji je nastup otvorio s nekoliko standarda svjetske blues/rock pjesmarice u solo izvedbi. Dylanova “All Along the Watchtower” ili pak Youngov klasik “Hearth of gold” bili su uvertira u zanimljiv gitarski jam s ekipom iz Telefon Blues Banda na čijem su se repertoaru našle i “Six blade knife” Marka Knopflera te “Crossroads” Roberta Johnsona. 

Prekaljeni rock veterani u kombinaciji s Adrianom, odsvirali su brojne blues standarde, a posebno zanimljive i nagrađene ogromnim aplauzom bile su izvedbe koje je proslavio Jimi Hendrix- Hey Joe i Little wing, pogotovo kada se uzme u obzir da je Vedran Božić, gitarist Telefon Blues Banda, naš jedini glazbenik koji je zasvirao s legendarnim Jimijem.


S prvom scenom iz kultnog filma 'Blues brothers' prikazanom na video wallu, otvoren je nastup SuperCover banda s njihovim The Blues Brothers Projectom, a čim su se legendarna braća Blues ukazala na pozornici, ples je mogao početi. Nažalost, energične izvedbe pjesama “Peter Gunn theme”, “Do You love me”, “Sweet Home Chicago”, “Soul man” i “Funky Nassau” nisu bile dovoljne za otjerati kišu, čije su kapi, kako su pojačavale i spustile zastor na drugu festivalsku večer. 

Vrijedi spomenuti da je jučerašnju večer obilježila i odlična produkcija. Tako je uz bogato osvjetljenje publika u Dragi mogla premijerno uživati u pogledu na veliki video wall, na kojem se projicirala 'akcija' s bine, ali i u sekvencama iz filma koje su pratile nastup SuperCover Banda. Jerry Ricks blues festival nastavlja se večeras u Brseču, uz Harlem Blues Band te EB Davis i PMD Blues Band s nadom da će organizatorima vremenske prilike dopustiti da program realiziraju kako su i najavili.