Ostalo 30. studeni 2018.

Svečanim paljenjem lampica započeo Advent u Opatiji

Svečanim paljenjem lampica započeo Advent u Opatiji
Opatija je odjenula romantično blagdansko ruho i zakoračila u najljepše doba godine. Bogat adventski program ovog će vikenda donijeti zabavu bez prestanka- od jutarnjih gastronomskih događanja na mrkatu, preko cjelodnevne animacije i glazbenih nastupa kod Šporera te klizališta na Ljetnoj pozornici, do noćnog tuluma u klubu Gervais.

Svečanim paljenjem lampica na velikom božićnom drvcu na gradskoj tržnici započeo je Advent u Opatiji. Romantičnu atmosferu Najljepšeg Adventa uz more uljepšale su blagdanske pjesme u izvođenju Zbora Kluba 60+ te nastupi Opatijskih mažoretkinja, Dječjeg zbora opatijske osnovne škole i Dječje plesne skupine Gym Dance. Pod svjetlima centralne gradske božićne jelke velik broj posjetitelja uživao je i u nastupu Klape Iskon, jedne od najpopularnijih domaćih klapa.

Adventski program započeo je i kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, koji će tijekom sljedećih mjesec i pol dana, uz mrkat i Ljetnu pozornicu, biti centar događanja u Opatiji. Atraktivno uređeni paviljon pretvoren je u Kućicu orašara i vilenjaka koja je već postala omiljeno zabavište mališana koje tijekom Adventa očekuju brojne predstave, radionice i druženja uz animatore. U bajkovito dekoriranom parku ispred Šporera Xfinity band inaugurirao je pozornicu koja će svakodnevno ugostiti nastupe odličnih glazbenika i DJ- a, a božićni ugođaj upotpunio je miris kuhanog vina i gastronomskih delicija iz prigodno uređenih adventskih kućica.


Središte zbivanja subotu će se preseliti na Ljetnu pozornicu, gdje od jutarnjih sati s radom počinje klizalište, čije će se svečano otvorenje održati u 20 sati, uz veliki vatromet i nastup grupe Trio Asi. Program se nastavlja i na ostalim adventskim punktovima u gradu, ali i brojnim opatijskim hotelima i ugostiteljskim objektima. Jutro će obilježiti gastronomski show na tržnici, animacija i dječje predstave za djecu u Šporeru koja će trajati od 10 do 19 sati te Adventska šetnja Voloskom koja u organizaciji Udruge turističkih vodiča Liburnia kreće u 11 sati ispred Gradske tržnice. Poslijepodnevni sati proteći će u znaku glazbe na tržnici, ispred Šporera i u hotelu Continental, a u 19 sati na Slatini će biti održan program paljenja prve Adventske svijeće u kojem će nastupiti Klapski zbor Opatija te Andrina Frleta uz klavirsku pratnju. Zabava će se nastaviti i u noćnim satima, kada se u centru Gervais održava veliki party Liminal Clubbing na kojem će gostovati i iznimno popularni švicarski DJ Andrea Oliva.

I nedjelja će ponuditi brojne doživljaje za velike i male- jutarnji gastronomski program na mrkatu i cjelodnevnu animaciju za klince u Šporeru, gdje će večer svojim romantičnim melodijama uljepšati En Face.