Ostalo 9. svibanj 2019.

Trodnevni “Picnic” krajem svibnja u Rijeci

Trodnevni “Picnic” krajem svibnja u Rijeci

Sedamdesetak vrsta craft piva krajem svibnja će poteći parkom pokraj Guvernerove palače u sklopu drugog izdanja “Picnica”, a riječki Festival craft piva i roštilja donosi i brojne novosti. 

U Rijeci će se, po drugi put, održati “Picnic”, Festival craft piva i roštilja, u organizaciji tvrtke "Beercoin" i produkciji "Boom Bar- a" iz Rijeke. Prvo izdanje manifestacije privuklo je preko 4 000 ljubitelja piva i finih zalogaja, a ove godine organizator najavljuje Picnic “na kvadrat", dakle dvostruko bolju ponudu svega. Za razliku od prošlogodišnja dva dana eventa, ove godine će festival trajati tri dana i to od 31. svibnja do 2. lipnja, na predivnom prostoru parka Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka- Guvernerove palače, a posjetiteljima će ponuditi uživanje u vrhunskom craft pivu te zalogajima u pripremi majstora roštilja. Bit će to izvrstan spoja ambijenta i uživanja u pivu poznatih craft pivara te gastro delicijama, ali i u bogatom zabavnom programu, kao i ponudi posebno pripremljenoj za one koji nisu pivoljupci, ali su dobrodošli na Picnic.

Sudjelovanje su najavili: Pivovara Medvedgrad, 5th Element, Bura Brew, Zmajska pivovara, Hartera, Mas Plenum, Kabinet, Međimurski lepi dečki, Ludwig's i Razum, a pivovare će nuditi oko 70 vrsta craft piva. Priprema se i posebna ponuda whiskeya, ruma, gina, koktela na bazi gina, poznatog narančasto- crnog "jelenkastog" pića, ali i vina kojeg će predstavljati majstor enolog. Naravno, osim pića, priprema se i bogata gastro ponuda pa će se tako guštati u odličnim burgerima i kobasicama "by Ćakula", pršutu i tartaru "Bar Bar- a" pommesu, štapićima od mozzarelle i rajčice, lopticama od piletine s chilijem i pilećim krilcima McCain- a, fritulama, Nestle sladoledu, slushy cocktailima i vrhunskoj kavi. 


Ulaz je sva tri dana slobodan, a program itekako bogat. Prvog će dana na pozornicu sjajni Techno Vikings, Whiteheads i DJ Bajo, drugog dana za vrhunsku atmosferu su zaduženi Mind Spot, (Ne)normalni Balašević Tribute Band i DJ Bajo, dok će trećeg dana nastupiti Coffee Shop Acoustic i DJ Dog.  

Osim originalnog sredstva plaćanja- Beercoina, posebnosti su postavljanje ležaljki u prostoru eventa, mogućnost kupnje posebnih dekica za sjedenje na travi, kupnja čaše koja ostaje u trajnom vlasništvu, ali koju ćete moći ispirati na posebnim isperivačima postavljenim na festivalu, a organizator najavljuje još zanimljivosti i iznenađenja.