Ostalo 11. svibanj 2020.

U KBC- u Rijeka više nema osoba zaraženih koronavirusom

U KBC- u Rijeka više nema osoba zaraženih koronavirusom
Posljednji korona pacijent danas se otpušta iz riječke bolnice. U KBC- u više nema osoba pozitivnih na Covid 19. Dok Hrvatska ulazi u 3. fazu popuštanja epidemioloških mjera situacija je stabilna u cijeloj Primorsko- goranskoj županiji. 

U najzahtjevniju- 3. fazu popuštanja mjera Primorsko- goranska županija ulazi sa stabilnom epidemiološkom situacijom. Naime, novooboljelih od Covida- 19 u posljednja 24 sata nema, a iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka danas izlazi posljednji korona pacijent. Zaraženih koronavirusom nema niti u crikveničkoj Thalassotherapiji.

“Situacija je u Primorsko- goranskoj županiji mirna, upravo onakva kakva želimo da bude na ulazu u razdoblje relaksacije svih mjera. Želimo učiniti sve da se to i nastavi. Ona će u epidemiološkom smislu biti izazovnija. Spadamo u jednu od najboljih europskih zemalja po broju zaraženih, ali moramo biti oprezni jer će se povećati broj kontakta i protoka ljudi. Dolaze ljudi iz zemalja koje imaju nešto lošiju epidemiološku situaciju. Bit će potrebno puno opreza i discipline naših građana”, poručio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović.
 

Komentari