Ostalo 4. srpanj 2022. V.A.

Volosko ugostilo zabavno morsko izdanje FSR- a

Volosko ugostilo zabavno morsko izdanje FSR- a
Morskim aktivnostima u Voloskom protekle se nedjelje nastavio Festival sportske rekreacije

Festival sportske rekreacije održao se po prvi put ove godine na moru, a na svoje su došli ljubitelji SUP- a i jedrenja. Organizator je programe realizirao u suradnji s najboljima- Marotti Windsurf Centrom i OpaSailing School & Cruise, a program se održao povodom obilježavanja dana Grada Opatije.


Marotti Windusrf Centar i OpaSailing School & Cruise su pripremili bogat program kojeg nije spriječila ni nesnosna vrućina, a sve je počelo početnim tečajem u windsurfu te se nastavilo 2. SUP kupom Kvarnera- međunarodnom SUP regatom "Vološćica" u kojoj se natjecalo 38 natjecatelja, raspoređenih po kategorijama.

U kategoriji dječaka do 9 godina najbolji je bio Nejc Špelić iz Slovenije, a najbolja djevojčica do 9 godina je Monika Poščić iz Hrvatske. Nino Bačić najbolji je dječak u kategoriji od 9 do 14 godina, dok je djevojčica u kategoriji za istu dob Stella Bačić, oboje iz Hrvatske. U kategoriji Elite muškarci, najbolji je bio Andrej Špelić, a kod žena Maja Doržan, oboje iz Slovenije. U kategoriji Race muškarci, najbolji je bio domaći natjecatelj Andrej Matacin, dok je Nataša Cesar iz Švicarske najbolja u kategoriji žena. Hrvatski predstavnici bili su najbolji i u kategoriji Fun, kod muškaraca Gordan Poščić, a kod žena Tina Mikuličić.


Paralelno s tečajem windsurfa i SUP regatom održavala se i škola jedrenja na krstašu te su zainteresirani imali izvrsnu priliku upoznati sve čari jedrenja uz vrhunske instruktore, a sve to uz popularnu cijenu formiranu samo za ovaj dan.
        
Izdanje Festivala sportske rekreacije u Voloskom pokazalo se kao itekako atraktivan program, a organizator najavljuje još ovakvih događanja tijekom ovog ljeta.