Ostalo 4. kolovoz 2017.

Za vas smo isplanirali ludu subotu u “prstenu”

Za vas smo isplanirali ludu subotu u “prstenu”
Pred nama je događanjima prebogata subota u riječkom prstenu. Stoga smo, za sve željne dobrog provoda, isplanirali aktivan subotnji dan u riječkoj okolici. 
 
Za početak spas od ekstremno visokih temperatura možete potražiti u Bakarcu. Možda nekima to malo mjesto inače nije prvi izbor za kupanje, ali ove bi subote svakako trebalo biti. 
 
Bakarčani jednom godišnje organiziraju atraktivno događanje “Tira, tira”, simulaciju lova na tune, kakav je nekada bio. Nakon tunolova, koji je na rasporedu oko 19 sati, slijedi fešta uz bend "Lady Luna" i Mladena Burnaća te bakarski specijalitet- tunu.
 
Nakon večere u Bakarcu toplo preporučujemo da krenete prema Kastvu te da putem zastanete u Kostreni, pogotovo ako ste zaljubljenici u klapsku pjesmu. U uvali Žurkovo, u 21 sat, počinje tradicionalna “Večer klapa”.
 
Iz Kostrene požurite na kastavsku Forticu, gdje se, u sklopu “Kastav Blues Festivala”, očekuje prava “blues ludnica”, spektakularan nastup sjajne američke pjevačice Angele Brown i britanskog “Big Steama”.
 
Nakon klapa i bluesa preporučujemo da šaroliki subotnji glazbeni miks zaokružite na Grobniku te da prve nedjeljne sate dočekate na Čavlima, gdje gostuje popularni Jole, a u fešti do dugo u noć imat će pomoć “Brevis banda”.