Ostalo 7. veljača 2017.

Županija "pomaže" Riječki karneval s 95 tisuća kuna

 Županija "pomaže" Riječki karneval s 95 tisuća kuna
Zamjenica župana Marina Medarić i direktor TZ Rijeka Petar Škarpa, uz prisustvo pročelnika Ureda županije Gorana Petrca, te Meštra Tonija i kraljice Karnevala Elaie Filipović, danas su potpisali sporazum o supokroviteljstvu 34. Međunarodnog Riječkog karnevala. Primorsko- goranska županija sufinancirat će karneval s 95.000 kuna.
 
Svi sudionici potpisivanja tradicionalno su bili maskirani, a potpisivanju su prisustvovali i mladi Halubajski zvončari Paolo Sušanj, Karlo Marčelja, Matej Host i Dino Brajec.
 
"Dijelom sufinanciramo autobuse kojima maškare dolaze u Rijeku na karnevalsku povorku, koja je uvrštena u 500 najvažnijih događaja u svijetu, a sa 25.000 kuna sudjelujemo u izboru Kraljice karnevala. Naše peto godišnje doba, kojem se svi veselimo i kada smo drugačiji nego inače, nama se jako sviđa. Neka potraje celo leto," poručila je zamjenica Medarić.
 
"Posebno mi je drago svake godine u Županiju doći na pressicu, ne samo zbog potpore koju potpisujemo već i zbog veselog okruženja koje svake godine imamo. Drago mi je da je Županija već dugo uz Riječki karneval," rekao je direktor Škarpa i istaknuo da se na riječkom Korzu može vidjeti izložba karnevalskih fotografija koja prati cijelu povijest ove manifestacije.
 
Završna Međunarodna karnevalska povorka održat će se u nedjelju, 26. veljače 2017. godine. U završnom događaju, sudjeluje 110 grupa s približno deset tisuća maskiranih sudionika, 73 alegorijska kola i približno 100.000 domaćih i inozemnih gledatelja.
 
Dvadeset i druga Kraljica Riječkog karnevala postala je Elaie Filipović iz karnevalske grupe Škrljevske maškari. Ove je godine po prvi put za Kraljicu Riječkog karnevala ravnopravno glasala i publika u dvorani.

Izvor: PGŽ