Bakar 8. svibanj 2015.

Čamci za spašavanje u Bakarskom zaljevu

Čamci za spašavanje u Bakarskom zaljevu
4. školska i 21. međunarodna veslačka regata pomorskih učilišta Hrvatske, Slovenije, Srbije i Italije u Bakarskom su zaljevu okupile više od 300 veslača. 

Veslo je danas u Bakru bilo najpopularniji rekvizit. Već u 8 ujutro na more su izašli čamci za spašavanje Pomorske škole Bakar, koji su međusobnom eliminacijskom natjecanju odlučivali o sudioniku međunarodne regate. U konkurenciji 17 razreda na opće je iznenađenje slavio 2.a nautike, koji je u finalu svladao dvije godine starije kolege.
 
2.a nautike apsolutni pobjednik

Da uspjeh mladih bakarskih veslača nije bio slučajan potvrdila je i Međunarodna regata, koja je startala točno u podne. Naime, kroz cilj je 2.a nautike ponovno prošao prvi, ispred drugoplasiranog Trsta i trećeplasiranih veslača s Lošinja. U muškoj su konkurenciji nastupili i veslači iz Portoroža i Beograda. 

Da im veslo nije strano danas su potvrdile i pripadnice ljepšeg spola. U ženskoj su konkurenciji slavile veslačice Pomorskog fakulteta u Rijeci, dok je drugo, odnosno treće mjesto, pripalo Pomorskoj školi Bakar te Fakultetu za pomorstvo in promet Portorož.

Međunarodna veslačka regata pomorskih učilišta održava se već 21 godinu s ciljem popularizacije pomorskih zvanja.