Bakar 1. lipanj 2015.

Bakarskim krajem na dva kotača

Bakarskim krajem na dva kotača
Rekreativna biciklistička manifestacija Bakar Bike protekle je subote okupila sedamdesetak sudionika, koji su na dva kotača krenuli u obilazak bakarskog kraja.
 
Biciklističko događanje na kojem su sudionici imali priliku upoznati ljepote i okusiti delicije bakarskog kraja startalo je na Zlobinu, ispred Doma kulture, a sudionici su mogli birati između dvije moguće rute. Kraća, namijenjena rekreativcima bila je duga 28 i pol kilometara, dok je ona za malo spremnije bila 8 kilometara duža. 
 
Ovogodišnja novost bio je natjecateljski uspon, u dužini od 700 metara, za titulu Bakar bike king & queen. 
 
Najbrža je na cilju bila Silvija Mušćo. Prva Bakar bike kraljica iza sebe je ostavila Natašu Kalabić i Tinu Novković Knežević. U borbi za krunu, u muškoj kategoriji, prvi je do cilja stigao Boris Zujić, ispred Siniše Modrušana i Andreja Prpića. 
 
No, to nisu jedina podijeljena priznanja. Naime, najuporniji sudionik Lara Trošt, najmlađi, devetogodišnji Robert Skočilić te najstariji, šezdeset devetogodišnji Željko Bartolin, također su se kući vratili s odličjima.
 
Bakar bike 2015 organizirala je Turistička zajednica Grada Bakra u suradnji s agencijom za promociju turizma „Promotiv“.
 
“Bakar bike, naša 3. biciklijada do sada, protekla je uspješno i jako smo zadovoljni odazivom. Neki sudionici stigli su čak iz Zagreba i iz Istre. Vrijeme je bilo prekrasno, ekipa je bila super i subota nam je protekla u vrlo ugodnom druženju. Želim zahvaliti svima koji su pomogli u organizaciji biciklijade Bakar bike. Za iduću godinu već pripremamo neka nova iznenađenja na nekoj novoj ruti,” rekla je Sonja Jelušić, direktorica Turističke zajednice Grada Bakra.
 
Foto: TZG Bakra