Bakar 16. lipanj 2015.

Šetnjom kroz povijest počinje Margaretino leto

Šetnjom kroz povijest počinje Margaretino leto
Šetnjom kroz povijest i koncertom Tedija Spalata Bakar će ove subote otvoriti još jedno Margaretino leto, tradicionalnu manifestaciju u kojoj događanja ni ove godine neće nedostajati. 

Od 18 sati razne udruge i pojedinci našega kraja kroz prezentacije, radionice, degustacije, izložbe i glazbene programe predstavit će djelić bogate bakarske povijesti.
 
“Pozivamo Vas da u subotu posjetite Bakar i prošećete našom starom gradskom jezgrom te naučite ponešto o bogatoj povijesti našega drevnoga grada Bakra. Doživite Bakar na drugačiji način, šetajući kroz bogatu povijest našeg drevnog grada,” poručuje Sonja Jelušić, direktorica TZG Bakra.
 
Na putovanju kroz povijest posjetitelji će dobiti priliku na zanimljiv način upoznati Frankopanski kaštel, Crkvu sv. Andrije ap., Kriptu i katakombe, Crkvu sv. Križa, Biskupiju, Rimsku i Tursku kuću te male trgove i uličice starog Bakra.
 
Stručno vođenje organizirano je u 19:00, 20:00 i 21:00 sat, a polazak će biti ispred Kaštela kod Banskih vrata.

Nakon “Šetnje kroz povijest” na rasporedu je bogat program, a veliko, subotnje finale, svakako je svečano otvorenje Margaretinog leta i koncert Tedija Spalata.
 
Margaretino leto 2015

Iz bogatog programa ovogodišnjeg Margaretinog leta, u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, izdvajamo Bis festival, koji je na rasporedu 3. srpnja te Pomorsku bitku. Atraktivna rekonstrukcija posljednjeg mletačkog napada na Bakar dogodit će se 11. srpnja.

Izvor: TZG Bakra