Viškovo 18. siječanj 2016.

Maškare zavladale Viškovom

Maškare zavladale Viškovom
Antonja je konačno stigla u Viškovo, u kojem je od jučer sve veselo i opušteno. Jer Viškovom vladaju maškare. Da su maškare na vlasti svjedoči i podignuti pust u prigodno ukrašenom centru općine.

Ovogodišnji krivac za sve probleme mještana Viškova zove se Cestar Žičko, a kao i svake godine nakon završetka maškaranih događanja sudit će mu se i bit će spaljen.

No, sama primopredaja ključa nije tekla glatko, situacija je kulminirala do te mjere da je morala intervenirati vojska, i to ne bilo kakva.
 
Partizani oteli načelnicu

Sada već bivša načelnica Sanja Udović okupljenima na Bregu poručila je kako ove godine ne želi predati ključeve općine, nakon čega je na Viškovu nastalo izvanredno stanje. U oklopnom vozili stigli su partizani, Nijemci i ostali sudionici Drugog svjetskog rata, s prigodnim naoružanjem. S njima je stigla i meštrica Halubajskog karnevala Mića Maja u pratnji prošlogodišnje kraljice Eme Sušanj. Potom se sve odvijalo ubrzano, a scenarija se ne bi posramili ni najbolji partizanski filmovi. Vojska je bivšoj načelnici oduzela ključ, predala ga meštrici Maji, a bivšu načelnicu odveli su u nepoznato.

Pozdravili su to promrzli mještani okupljeni u centru Viškova, jer time je označen početak petog godišnjeg doba u Viškovu i maškare su mogle početi. Hoće li i kome će nakon tri tjedna Mića Maja vratiti ključ, zasada je nepoznato. I nebitno.
 
Veselje, zabava i ples

Mića Maja okupljenima je obećala sljedeća tri tjedna bez problema, samo veselje, zabavu i ples, a početak maškarane vlasti označen je, kao i uvijek do sada, podizanjem pusta.

U programu primopredaje ključa i podizanja pusta sinoć na Viškovu sudjelovala je Limena glazba Marinići te gosti iz Zagreba klapa Concordia.

Nezamjetna nije mogla ostati balerina Vanja na štulama koja je zabavljala najmlađe.

Komentari