Viškovo 24. siječanj 2016.

Tako mići, tako zvončari

Tako mići, tako zvončari
“Smotra mićeh zvončari” u Marčeljima je okupila pomlatke sedam zvončarskih skupina iz riječkog prstena. Dvjestotinjak mališana pokazalo je da za stare užance nema straha. 

Na nebu sunce, a na termometru živa na ugodnih desetak stupnjeva. Gotovo proljetno vrijeme potvrda je da su, iako ne pretjerano iskusni, mali dondolaši u Marčeljima posao pošteno odradili i zimu otjerali iz Viškova.

Po tradicionalno lijepom vremenu rutu kroz Marčelje uspješno su odradili svi zvončari. Od onih koje tek dani dijele od priključivanja “prvoj ekipi” pa do onih najmlađih, koji su uz pratnju roditelja napravili svoje prve zvončarske korake. 

Zvončarima se, kako i priliči, priključila nova kraljica Halubajskog karnevala Sara Saršon, u pratnji meštrice Miće Maje, a domaćini su uz trasu postavili četiri stanice, na kojima su pripremili okrjepu za sve sudionike. 

Krug kroz Marčelje, sa startom i ciljem kod stare škole, napravili su: Mučićevi, Frlanski, Munski, Zametski, Žejanski zvončari, Grobnički dondolaši i naravno domaćini, Halubajski zvončari, koji su zatvorili smotru. 

Fešta se nastavila na posljednjoj stanici, kod stare škole, gdje je okupljene zabavljao “Pumpa bend”.

Organizator 12. “Smotre mićeh zvočari” je Udruga Marčeji, uz pomoć turističke zajednice i Općine Viškovo.

Komentari