Bakar 19. srpanj 2021.

“Acoustic Project” oduševio bakarske ljubitelje “klasike”

“Acoustic Project” oduševio bakarske ljubitelje “klasike”
Koncertom ansambla “Acoustic Project” sinoć je u bakarskom Domu kulture Matija Mažić nastavljen program ovogodišnjeg Margaretinog leta.

SInoć je u Domu kulture “Matija Mažić” u Bakru održan koncert ansambla Acoustic Project, kao dio bogatog programa kulturne manifestacije “Margaretino leto”. U ime organizatora koncerta KUU “Sklad” Bakar okupljene je pozdravila predsjednica Dunja Vladislović, koja je istaknula kako je ovaj koncert za publiku besplatan zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva kulture RH i Turističke zajednice Grada Bakra.


Glazbenici ansambla “Acoustic Project” započeli su koncert s izvanrednom kompozicijom “Divlji tanac” čiji su ritam i zvuk publici nagovijestili uzbudljiv i dinamičan odabir iz repertoara ove originalne glazbene družine. Program koncerta sadržavao je skladbe: Divlji tanac, Sjećam se Plavog trnaca, Mistični putevi Istre, Drmeš, Za pjesmu volje nemam, Tvoji snovi, Nokturno, U očima led i sjaj, Kamene zvijezde skladatelja Dubravka Palanovića te Četri lita i četri zime Srdjana Berdovića.


Ansambl “Acoustic Project“ bavi se kreiranjem autorske glazbe u koju su utkani elementi hrvatskoga folklora, a koje voditelj ansambla i skladatelj, Dubravko Palanović uspješno podiže na visoku umjetničku razinu. U njihovoj izvedbi publika je mogla prepoznati karakterističan zvuk i ritam tradicijske hrvatske glazbe sljubljene s elementima jazza i rocka. Ovim originalnim izričajem glazbenici zapravo žele obogatiti svoje izvođačke mogućnosti čiji je temelj ljepota i vrijednost klasične glazbe. Palanovićev skladateljski talent i virtuoznost svakog člana ansambla snažno naglašavaju ljepotu hrvatske tradicijske glazbe koja u ovoj zanimljivoj fuziji raznih glazbenih pravaca postaje suvremena, sofisticirana i živuća baština.


Bakarska publika je uživala u jedinstvenoj izvedbi ansambla kao pravoj čaroliji koja je donijela energiju osvježenja u ljetnoj večeri. Nagradila je glazbenike dugim pljeskom i željom da za kraj ponovno odsviraju skladbu “Divlji tanac”. Interes bakarske publike za ovakvim umjetničkim programima je sve veći sudeći po broju posjetitelja, ali istovremeno raste i želja za programima visoke estetske vrijednosti i umjetničke izvedbe koje smo svakako našli u koncertu “Folklorna fuzija” ansambla “Acoustic Project”.