Bakar 17. prosinac 2023. Alma Hess

Adventski kalendar bez čokolade ali prepun dobrih djela

Adventski kalendar bez čokolade ali prepun dobrih djela
Ove godine učenici i djelatnici Osnovne škole Bakar radosno odbrojavaju dane do Božića uz adventski kalendar koji su napravili učenici 3. razreda.

Adventski kalendar popularna je tradicija tijekom božićne sezone, ali ove godine bakarski učenici iz njih neće izvlačiti slatke čokoladice nego će činiti dobra i humana djela. Osnovnoškolcima je bila želja poduzimati kreativne korake kroz cijelo adventsko razdoblje pa kroz brojne dobronamjerne geste pomno prate koliko je dana ostalo do Božića. Svakim danom otvaranja i svakom radnjom koju poduzimaju čine djela ljubavi i dobrote, trude se biti dobri prema sebi i drugima te malim stvarima čine velika djela.

Učenici su se pobrinuli da u kalendaru zastupe mnoštvo aktivnosti i postupaka kojima će razveseliti prijatelje oko sebe. Darovat će osmijeh, zagrljaj, lijepu riječ i plemenitu gestu. Brinut će se za biljke, kućne ljubimce, susjede i ukućane. Pisat će pisma s božićnim porukama, stvarat će likovna djela s motivima prosinca te će na razne načine slaviti svoja mala plemenita djela. Sakupljat će potrebne namirnice za siromašne, usamljene i ljude u potrebi. Darovat će svoje igračke kako bi drugoj djeci izmamili osmijeh na lice.

Mali Bakrani su zaključili da će ove godine praćenje razrednog adventskog kalendara biti još uzbudljivije s obzirom na to da su sami sudjelovali u njegovoj izradi. Svojim idejama i zadatcima potaknuli su djela kreposti, pozitivne osjećaje i vrline. Prikupljene namirnice učenici će uz podršku bakarskog župnika vlč. Nikice Jurića darovati Prihvatilištu za beskućnike “Ruže svetoga Franje” iz Rijeke koje posjećuju nekoliko puta godišnje.