Bakar 24. rujan 2022. Klaudio Vrančić

Ajkule i društvo iz mora u Bakru izvukli 10 kubika otpada

Ajkule i društvo iz mora u Bakru izvukli 10 kubika otpada
U sklopu hvalevrijedne akcije čišćenja- “More spaja- eko mreža”, u organizaciji USPDR-a Ajkula, stotinjak volontera iz bakarskog je podmorja danas izvuklo deset kubika otpada

Posljednju stanicu na svom eko putu Ajkule su, uz pomoć brojnih volontera, očistile danas u Bakru, gdje je iz podmorja izvučeno desetak kubika otpada. Završio je tako ovogodišnji ciklus- “More spaja- eko mreža“.


Ronioce je ispratio bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, a na samom početku okupljene su pozdravile predstavnice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te predstavnik Primorsko- goranske županije, kao i predsjednik USPDR- a Ajkula Perica Prpić.


“Ovo je šesta eko akcija, kojom zaključujemo ciklus projekta More spaja. Nakon Lovrana, Crikvenice, Kraljevica, Dobrinja i Opatije danas smo stigli u Bakar. Izuzetno nam je drago da se mnogi ronioci i ostali volonteri uključuju u projekt i da su ga prepoznali kao nešto što je od općeg interesa za zajednicu. Često se naglasi kako Hrvatska živi od mora, ali o njemu moramo i brinuti”, poručio je Prpić.


Danas se u Bakru ronilo na dvije lokacije, ispred Žala ribara i Masarykove obale, a roniocima riječkih Ajkula pridružili su se kolege iz SPD-a Luben, KPA Adria, KPD-a INA- Kostrena, KPA Kostrena, ŠR-a ScubaGene, KPA Crikvenica, Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka… 


Podršku su im na kopnu pružili GKD Dobra, UHBDR Bakar, DVD Bakar, JVP Rijeka, DVD Drenova, KD Čistoća, a akciju su podržali Grad Bakar, Industrijska zona Bakar i Turistička zajednica grada Bakra, čija je direktorica Sonja Jelušić Marić i sama navukla ronilačko odijelo i krenula u akciju.