Bakar 20. rujan 2022. Klaudio Vrančić

Atraktivnom vježbom DVD Hreljin predstavio novo vozilo

 Atraktivnom vježbom DVD Hreljin predstavio novo vozilo
Hreljinski vatrogasci atraktivnom vježbom predstavili novo interventno vozilo- Ford Ranger Double Cab, vrijedno više od 400 tisuća kuna, a namijenjeno gašenju manjih šumskih požara

Vatreno je danas bilo ispred Osnovne škole Hreljin gdje su se vatrogasci pohvalili novim pojačanjem- interventnim vozilom Ford Ranger Double Cab, sa 170 ks, namijenjenom prvenstveno gašenju manjih šumskih požara.


“Novo vozilo bit će nam do velike pomoći po našim terenima. Omogućit će nam brže i efikasnije gašenje požara. Uz to pomlađujemo vozni park DVD- a, koji u proteklih 50 godina, koliko se sjećam, nije dobio novo malo navalno vozilo”, rekao je Davor Jakovčić, predsjednik DVD- a Hreljin

Cijena vozila je oko 300 tisuća kuna, koje su zajedničkim snagama osigurali Grad Bakar i DVD Hreljin, a tome treba pribrojiti još 150 tisuća kuna, koliko vrijedi vatrogasna nadogradnja, koju je sponzorirala kraljevička tvrtka MGS Grupa. 


“Vatrogasci se isključivo financiraju iz gradskog proračuna i mi to sa zadovoljstvom činimo. Slobodno vrijeme daju svom gradu, ne samo kod gašenja požara već su i velika podrška u brojnim akcijama i aktivnostima te zaslužuju sve pohvale. U vatrogastvo, po kojem smo specifični jer imamo četiri DVD- a i svoju Vatrogasnu zajednicu, ulažemo značajna sredstva. Za tri Društva napravili smo i vatrogasne domove, a sada projektiramo novi dom za potrebe DVD- a Hreljin”, najavio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, koji je ključeve novog vozila uručio zapovjedniku hreljinskog DVD- a Matku Juričiću.


Nakon što je novo vozilo blagoslovio bakarski župnik vlč. Nikica Jurić, što može najnovije pojačanje hreljinski vatrogasci okupljenima su pokazali kroz atraktivnu pokaznu vježbu gašenja požara.