Bakar 3. siječanj 2022. K.V.

Bakar će na proljeće dobiti novu šetnicu do sredine zaljeva

Bakar će na proljeće dobiti novu šetnicu do sredine zaljeva

Zahuktali su se radovi na izgradnji pontonske šetnice u Bakru, koja bi trebala biti završena na proljeće. 

U punom su jeku radovi na izgradnji istočne obale i atraktivne pontonske šetnice do sredine Bakarskog zaljeva. Do sada su izvedeni podmorski nasipi i konstrukcija novog obalnog zida. U tijeku je preslagivanje kamenog opločenja stare rive koja će se spojiti s novom obalom. Uredit će se portal podmorskog tunela, “ulaz” u more. Na lokaciji postojeće trafostanice Lučka uprava je trenutno u izradi projektne dokumentacije za uređenje poslovnog prostora- ureda, dok se u prizemlju planira predvidjeti prostor za ugostiteljski objekt.


Čitav prostor nove obale uredit će se s komunalnom opremom, klupama, koševima i zelenilom, dok se između objekta “stolarije” i podmorskog tunela na hodnoj površini planira izvesti reljef bakarskog zaljeva. Grad je također proveo postupak nabave i sklopio ugovor za potpuno dovršenje pontonske šetnice- valobrana do polovice zaljeva. Završetak čitavog projekta očekuje se u proljeće, kada će grad Bakar dobiti novouređenu obalu i pontonsku šetnicu s koje će se otvoriti novi pogled na predivni Bakar.


Atraktivan projekt Grada Bakra i Lučke uprave Bakar- Kraljevica- Kostrena većim je dijelom financiran sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, dok Grad osigurava sredstva za radove na uređenju obale, kao i nabavu pontonskih valobrana u dužini od 120 metara.