Bakar 3. veljača 2023. Izvor: TZG Bakar

Bakar i Bakrani sutra će biti zaigrani 

Bakar i Bakrani sutra će biti zaigrani 
Nakon što su “Zaigrani Bakar” isprobali danas isprobali najmlađi sutra će u Bakru “zaigrani” biti i odrasli

“Tko kaže da se zimi na moru ništa ne događa? U Bakru ove subote organiziramo prvi Zaigrani Bakar, uzbudljivu igru istraživanja i upoznavanja našeg slavnog gradića, namijenjenu malima i velikima! Pridružite nam se u subotu u 11 sati ispred turističkog ureda gdje vas glavom i bradom očekuje autorica tura, Iva Silla da vas povede u zaigranu avanturu”, pozivaju iz bakarske Turističke zajednice.


“Zamišljen kao zabavna aktivnost za djecu, Zaigrani Bakar i onim starijima omogućuje guštanje u aktivnom i zagonetnom istraživanju našeg grada. Jedino što je potrebno za obilazak je malena brošura s uputama koje ujedno oživljavaju i tri tematska vodiča kroz svijet zaigranog Bakra- plemkinju Anu Katarinu Zrinsku, legendarnog slijepog vodonošu Ivana Čopa te velikog znanstvenika Andriju Mohorovičića”, pojašnjava Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra.

Brošura na hrvatskom i engleskom jeziku dostupna je u turističkom uredu TZG Bakra. 


“Budući da u Bakru vjerujemo u kvalitetan turizam dostupan svima i ovo događanje je za sve posjetitelje besplatno! Potrebno je donijeti samo dobru volju i male sive stanice” poručuju iz Bakra.  

Projekt “Zaigrani Bakar” podržali su: Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Bakar, Industrijska zona Bakar d.o.o. te INA d.d.