Bakar 8. rujan 2020.

Bakar i u korona godini turistički konkurentan i zanimljiv

Bakar i u korona godini turistički konkurentan i zanimljiv

“Boravak u prostranim, dobro opremljenim vilama s bazenima iznad Bakarskog zaljeva, uživanje u predivnom pogledu i zelenilu pokazali su se kao pun pogodak za sve one koji su htjeli tijekom odmora biti sigurni, zaštićeni i opušteni”.

U ovoj specifičnoj i izazovnoj godini turistički djelatnici nerado zbrajaju dolaske i noćenja. Statistika je i na bakarskom području očekivano slabija no protekle godine, ali brojke su, s obzirom na okolnosti, ipak zadovoljavajuće. 


U prvih osam mjeseci u privatnom je smještaju ostvareno nešto više od 18 tisuća noćenja, dok je protekle godine ta brojka bila na gotovo 24 i pol tisuće. U odnosu na lani ostvareno je 60% dolazaka i 74 posto noćenja. No, zato je prosječni boravak sa sedam porastao na devet dana. 


Više od stotinu privatnih iznajmljivača u bakarskom kraju raspolažu s petstotinjak kreveta. Najtraženije i najbolje popunjene ove su godine bile kuće za odmor visoke kategorije s bazenima i dodatnim sadržajima. Većina ih se nalazi na području Hreljina, Krasice, Praputnjaka, Škrljeva i Zlobina.


“U ovom izazovnom vremenu, konfiguracija našeg terena i veliki broj kvalitetnog smještaja na osami, omogućili su nam da budemo turistički konkurentni i zanimljivi gostima i ove po svemu specifične godine. Boravak u prostranim, dobro opremljenim vilama s bazenima iznad Bakarskog zaljeva, uživanje u predivnom pogledu i zelenilu pokazali su se kao pun pogodak za sve one koji su htjeli tijekom odmora biti sigurni, zaštićeni i opušteni. Vjerujemo da će daljnje podizanje kvalitete smještaja i usluga te brendiranje našeg kraja kao sigurne destinacije s velikim izborom smještaja na atraktivnim lokacijama našeg kraja biti temelj stvaranja turističke ponude koja bi, uz povoljnu epidemiološku sliku, mogla biti konkurentna na turističkom tržištu”, poručuje Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra.