Bakar 19. ožujak 2023. K.V., foto: M.Šegulja

Bakar sve poželjniji- Austrijanci otvorili izletničku sezonu

Bakar sve poželjniji- Austrijanci otvorili izletničku sezonu
Austrijanci i Slovenci, koji su jučer otvorili sezonu izleta, nisu skrivali oduševljenje Bakrom

Bakarska Turistička zajednica sve je poželjniji partner, a Bakar sve poželjnija destinacija, agencijama koje svojim gostima žele ponuditi atraktivna nova iskustva. Tome posvjedočiti može i grupa austrijskih turista koja je jučer posjetila Bakar.

Jučerašnja dva autobusa koja su u Bakar stigla iz Opatije plod su nove suradnje TZG Bakra i agencije Adria Mare iz Novog Vinodolskog, ali i naznaka da će u Bakru i ove predsezone biti “prometno”. 


“Vrijeme je bilo predivno, a gosti su bili oduševljeni. Iako je Bakar trenutno u najvećim radovima u svojoj novijoj povijesti, turistima bageri nisu nimalo smetali. Dočekali smo ih s Gradskom stražom, Gospodom, muzikom, baškotima, tortom i vodicom. No, to je tek prva u nizu ovogodišnjih grupa. Naime, interes za uvrštavanjem Bakra u svoju ponudu iskazale su i druge agencije, poput ID Rive iz Opatije i Boria tours iz Lovrana. Ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti odlična izletnička sezona”, ističe direktorica TZG Bakra Sonja Jelušić Marić.


Za kraj istaknimo kako su Bakar jučer posjetili i gosti iz Slovenije. Naime, Djelatnice Dječje vrtića Bakar ugostile su pedesetak kolegica i kolega iz Ljubljane. Slovenci, koji su u Bakru gostovali u sklopu zajedničkog projekta “Riblja kašetica zdravlja”, nisu skrivali oduševljenje Bakrom i bakarskim specijalitetima.