Bakar 1. srpanj 2023. Klaudio Vrančić

Bakar “ušetao” u jedno od najbogatijih Margaretinih leta

Bakar “ušetao” u jedno od najbogatijih Margaretinih leta

Bakranima najdraža ljetna manifestacija počela je sinoć uz bogat program Šetnje kroz povijest

Vremenske prilike možda nisu imale razumijevanja za planove Bakrana. No, kišica koja je tijekom jučerašnjeg dana prijetila organizatorima uspjela je pod krov “preseliti” tek dio “Šetnje kroz povijest”, događanja kojim tradicionalno započinje popularna ljetna manifestacija. 


Bakar je tako “s kišobranom ušetao” u Margaretino leto. Program je počeo zabavnom igrificiranom turom “Zaigrani Bakar”, a nastavio se stručnim obilaskom starog grada, na koje je okupljene poveo Bore Štrbac. 


U Domu kulture “Matija Mažić” održana je zanimljiva modna revija srednjovjekovnih kostima, u režiji bakarske udruge La Bamba, nakon čega je zdravicom simbolično otvorena Bakranima najdraža ljetna manifestacija. 


Okupljene su pozdravili direktorica bakarske Turističke zajednice Sonja Jelušić Marić i gradonačelnik Tomislav Klarić, pozvavši Bakrane i njihove goste da iz bogatog programa Margaretinog leta izaberu nešto za sebe i uživaju u događanjima.


“Svake godine se trudimo poboljšati program, ponuditi nešto više, pripremiti za svakoga ponešto. Ove godine Margaretino leto će biti u nešto drukčijem izdanju, zbog velikih radova, ali nismo odustali. Organizirali smo Margaretino leto koje je jedno od najbogatijih do sada. Čekaju nas brojna događanja, izložbe, predstave, koncerti…”, najavila je Jelušić Marić, zahvalivši svima koji su pomogli u realizaciji bogatog programa.


“Želim da u ovom Margaretinom letu svi zajedno uživamo. Silan trud su uložili i Turistička zajednica, djelatnici Grada, brojne udruge i naši mještani… Ovo Margaretino leto je specifično zbog silnih radova, a mi želimo za Babar raditi još više. Sveta Margareta je naša inspiracija i naš zagovor, ona čuva ne samo Bakar nego sva naša naselja”, poručio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, proglasivši Margaretino leto otvorenim.


Večer se nastavila uz “Led show”, za koji se  pobrinuo rasplesani Trinity Creative Lab, a prvi dan ovogodišnjeg Margaretinog leta završio je uz klapske uspješnice, koje su izvodile sjajne klape Hreljin i Škrljevo.