Bakar 6. srpanj 2019.

Bakarska publika najjače zviždala Damiru Kedži

Bakarska publika najjače zviždala Damiru Kedži
Damir Kedžo apsolutni je pobjednik ovogodišnjeg BIS Festa, održanog sinoć u Bakru. Sa skladbom “Neka mi ne svane” Kedžo je osvojio žiri, a zahvaljujući najjačim zvižducima nakon izvedbe skladbe "Nebuloza" dobio je i 1. nagradu bakarske publike. 

Serenade i zvižduci i ove su godine odjekivale prepunim bakarskim Žalom ribara. Jedinstveni festival "Bakar i serenade" okupio je osam domaćih izvođača, koji su imali zahtjevan zadatak osvojiti publiku i žiri s tuđim skladbama iz njima nesvojstvenih glazbenih žanrova. 


Izvođači su se predstavili s dvije skladbe. Prvom iz glazbenog opusa hrvatskog književnika i novinara Ljuba Pavešića Jamba i drugom s Eurosonga, povodom 30 godina od pobjede grupe Riva s pjesmom "Rock me baby". 

Bakarskoj su se publici sinoć predstavili: Lucija Rajnović, Katja Budimčić, Antonio Krištofić, Tamara Brusić, Mateo Resman, Damir Kedžo, Voljen Grbac i Martina Majerle, a okupljeni su “glasali” zviždaljkama koje su dobili na ulazu.


Naime, na jedinstvenom festivalu publika pobjednika odlučuje salvama zvižduka nakon svake izvedbe. Jačina se mjeri posebnim uređajima, a pobjedu odnosi izvođač koji dobije najbučniju podršku.  

A bakarska je publika ove godine najjače izviždala Damira Kedžu za izvedbu skladbe “Nebuloza”. Drugo je mjesto, zahvaljujući zvižducima okupljenih, osvojila Katja Budimčić, a treće Lucija Rajnović.
S publikom se u velikoj mjeri složio i stručni žiri, koji je pobjedu također dao Damiru Kedži, ali ovog puta za izvedbu skladbe “Neka mi ne svane”. Drugo je mjesto i po mišljenju žirija osvojila Katja Budimčić, dok je treće pripalo Martini Majerle. 

Već tradicionalno program je vodio sjajni Mario Lipovšek Battifiaca, koji je čitavo vrijeme zabavljao publiku, a na samom je kraju, na oduševljenje okupljenih, s i Kedžom zapjevao pobjedničku skladbu- “Neka mi ne svane”.