Bakar 26. srpanj 2023. A. Radović, foto: M. Šegulja

Bakarske ovacije za Zagrebačke soliste

Bakarske ovacije za Zagrebačke soliste
Bakarska publika je, u konkatedrali sv. Andreja u Bakru, odlične Zagrebačke soliste ispratila ovacijama

Jedan je od najznamenitijih brendova hrvatske kulture u zemlji, ali i inozemstvu- ansambl Zagrebački solisti, nastupio je u konkatedrali sv. Andreja u Bakru, u organizaciji KUU Sklad. Koncertni majstor i violinist velike karijere- Sreten Krstić istaknuo je kako se radi o nakon Kneževog dvora najboljem akustičnom koncertnom prostoru u kojem su nastupali u Hrvatskoj.


Zagrebački solisti, od svojih početaka pod vodstvom svjetskog čeliste Antonia Janigra pa do danas, neumorno djeluju i muziciraju te oduševljavaju publiku gdje god se pojave, bila to koncertna dvorana ili flash mob na aerodromu. Koncertom u Bakru, glazbenici su zaokružili svoju veliku ljetnu turneju. Bakarska publika je odlične Zagrebačke soliste ispratila ovacijama, a njihovom je koncertu prethodio lijep nastup domaćina- Ženskog zbora Sklad.


Dugogodišnji predani rad bakarske udruge Sklad i njenih partnera TZG Bakra i Grada Bakra, grad je brendirao kao omiljenu destinaciju ljubitelja klasike. Ne treba zaboraviti da je koncertni ciklus u Bakru besplatan upravo zahvaljujući spomenutim partnerima te Ministarstvo kulture i medija RH.