Bakar 29. rujan 2020.

Bakarski osnovnoškolci predstavili “Četiri srca za Bakar”

Bakarski osnovnoškolci predstavili “Četiri srca za Bakar”

Zavičajna slikovnica “Četiri srca za Bakar”, koju potpisuju bakarski osnovnoškolci pod vodstvom učiteljice Alme Hess, jutros je svečano predstavljena u dvorištu Osnovne škole Bakar.

“Pričamo o Bakru i misli nam lete, lijepo je ovdje biti dijete”, poručili su bakarski osnovnoškolci, koji su danas, u dvorištu svoje škole, na prigodnoj priredbi predstavili zavičajnu slikovnicu “Četiri srca za Bakar”.


Novu su slikovnicu, uz pomoć učiteljice Alme Hess i knjižničarke Paule Mikeli te podršku ravnatelja Tomislava Uzelca Šćirana, osmislili učenici 4. razreda: Stjepan Cvitanović, Erduan Hasani, Ivan Hrgota, Karla Ivičić, Lorena Moreti, Bruna Petrović, Leonarda Sobol i Emilijana Turecki.  

“Slikovnicom su nastojali prenijeti priču o ljepotama našega grada Bakra. Učinili su to na jedan poseban način. U svaku su stranicu utakli dio sebe. Stoga vjerujem da će ovom slikovnicom ostaviti veliki trag, ne samo u našoj školi nego i u našem Bakru. Od prvog dana u projekt su se uključili s veliki veseljem, ali i odgovornošću jer su znali da stvaraju nešto veliko i nešto lijepo”, poručila je Alma Hess. 


Ispred Grada Bakra, koji je pomogao projekt, okupljene je pozdravio bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, poručivši kako je Grad ponosan na svoje najmlađe građane, koji toliko vole naš kraj.

Direktorica bakarske turističke zajednice Sonja Jelušić Marić, zahvalivši bakarskim osnovnoškolcima, naglasila je kako se Bakar uz ovakav pomladak uistinu nema čega bojati. Okupljene je ispred Primorsko- goranske županije pozdravila pročelnica Edita Stilin, a spomenuti treba i kako je hvalevrijedan projekt bakarskih osnovnoškolaca podržala i INA.


Za kraj recimo i kako su spomenuti učenici, uz pomoć Turističke zajednice Grada Bakara, u glazbenom studiju Yamaha music school Rijeka nedavno snimili prvu od tri autorske zavičajne pjesme o Bakru.