Bakar 3. travanj 2023. Klaudio Vrančić

Bakarski Sklad zapjevao okružen Šeguljinim fotografijama

Bakarski Sklad zapjevao okružen Šeguljinim fotografijama
Otvorenjem izložbe bakarskog fotografa Miljenka Šegulje i nastupom Ženskog zbora Sklad, u crkvici svete Margarete, nastavljen program ovogodišnjeg “Uskrsa va Bakru”

U sklopu tradicionalne manifestacije “Uskrs va Bakru 2023” u pitoresknoj crkvici svete Margarete izložbu je otvorio bakarski fotograf Miljenko Šegulja, kojem je u pripremi pomogao Dmitrij Čegodajev.


“Izložene su reprodukcije djela slovenskih autora, iz crkve svetog Andreja te jedna reprodukcije slike iz svete Margarete. Uglavnom se radi o slikama iz života Isusa. Neke su slike sa svodova, koje je u crkvi teško doživjeti pa je ovo jedinstvena prilika za vidjeti ta djela”, istaknuo je Šegulja.


Nakon otvorenja izložbe okupljeni su uživali u nastupu Ženskog zbora Sklad pod vodstvom maestre Nade Matošević Orešković uz korepetitora Dubravka Ćepulića Polgara. Na repertoaru su se našla djela: “Bakarska Muka Boga”, “Munska Maša” i “Stabat Mater”. 


“Sklad je prošle godine, u velikom stilu, proslavio 145. obljetnicu, a tako nastavlja i ove godine. Ovo je već osmi Uskrs va Bakru, kojeg obilježavamo s prijateljskim udrugama. Bakarska straža postavila je veliku pisanicu, Bakarska žena je imala lijepi koncert, a danas smo nastavili s prekrasnom izložbom i ovim koncertom”, rekla je Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad.


Program “Uskrsa va Bakru” nastavlja se sutrašnjom humanitarnom izložbom, koju u Domu kulture Matija Mažić, s početkom u 17 sati, priprema udruga Bakarska žena.