Bakar 18. studeni 2019.

Bakarski učenici obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Bakarski učenici obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Paljenjem svijeća na spomeniku palim hrvatskim braniteljima bakarski su učenici danas dostojanstveno obilježili ”Dan sjećanja na žrtvu Vukovara”. Nakon popodnevne svete mise svijeće za Vukovar zapalit će i brojni Bakrani.

Tradicionalnim paljenjem svijeća, u sklopu akcije “I u mom gradu Vukovar svijetli”, bakarski su učenici, u društvu učitelja i predstavnika Grada Bakra, UHBDR- a Bakar i Turističke zajednice Grada Bakra danas dostojanstveno obilježili ”Dan sjećanja na žrtvu Vukovara”.


Nakon okupljanja ispred Pomorske škole sudionici su se prisjetili grada koji je simbol stradanja, patnje i herojske obrane ugrađene u temelje naše Domovine.

“Već desetak godina održavamo akciju- I u mom gradu Vukovar svijetli. Ideja je da djeca ne zaborave Vukovar, da ne zaborave žrtve rata”, naglasila je Marica Kučan iz Pomorske škole Bakar.


U 17 sati održat će se sveta misa za sve pale civile i branitelje koju će, u crkvi Majke Božje od Porta, predvoditi velečasni Nikica Jurić. Nakon mise Bakrani će sa zapaljenim svijećama krenuti do spomenika palim hrvatskim braniteljima i tako odati počast svim žrtvama Vukovara.


“I u mom gradu Vukovar svijetli” zajedničkim snagama organiziraju Grad Bakar, Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata Bakar, Pomorska škola Bakar i Osnovna škola Bakar.