Bakar 11. svibanj 2024. Alma Hess

Bakarski učenici sadili i uživali u nastavi na otvorenom

Bakarski učenici sadili i uživali u nastavi na otvorenom
Prekrasno proljetno vrijeme učenici Osnovne škole Bakar iskoristili su za odlazak u prirodu

Kao primjer iskustvenog učenja bakarski osnovnoškolci su se uključili u praktičan dio sadnje. Zahvaljujući donaciji naftne kompanije INA d.d. učenici su u sklopu školskog projekta “Trag zelenog otiska” samostalno zasadili svoju biljku. Svaki učenik dobio je na poklon posudu sa zemljom i sjemenkama te vrtlarski alat. 


Cilj ove akcije jest educirati učenike o raznolikosti vrsta, boja i mirisa cvijeća te o važnosti pčela, osa, leptira u očuvanju ekološke ravnoteže sa željom da se školski okoliš obogati začinskim i ljekovitim biljkama kako bi pčelama pomogli u prikupljanju peludi. 

Dok s nestrpljenjem iščekuju da mlade biljke izvire iz zemlje i pretvore se u mirisne, šarene cvjetove koji će privući pčele pred učenicima je razdoblje njegovanja, zalijevanja i promatranja promjena kako bi biljke što bolje rasle, napredovale i svojim živopisnim bojama oplemenile okoliš škole. 


“Ekološke aktivnosti u OŠ Bakar oduvijek su prihvaćene s veseljem, a kontinuiranim ekološkim aktivnostima učenici postaju svjesni važnosti očuvanja okoliša za dobrobit svih nas”, ističe ravnatelj OŠ Bakra Tomislav Uzelac-Šćiran.