Bakar 28. kolovoz 2021.

Bakarski vatrogasci predstavili novo interventno vozilo

Bakarski vatrogasci predstavili novo interventno vozilo
Vozni park bakarskih vatrogasaca od danas je bogatiji za novo interventno vozilo Ford Ranger, vrijedno više od 300 tisuća kuna. 

Potpuno opremljen novi Ford Ranger 4x4, sa 170 ks, od danas je na raspolaganju Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bakar. Bakarski vatrogasci s najnovijim su se “pojačanjem” pohvalili na Žalu ribara. 


“Vozilo je za namijenjeno gašenju manjih šumskih požara, prilagođeno je našim brdovitim, teškim terenima. Omogućuje nam bržu mobilnost. Do sada smo koristili isključivo vozilo C kategorije i ako nije bilo vozača nismo mogli na teren. Danas svi imaju B kategoriju i s novim vozilom mogu na intervenciju”, istaknuo je Darko Pavletić, predsjednik DVD- a Bakar.


Novo je vozilo i vatrogasce večeras blagoslovio bakarski župnik vlč. Nikica Jurić, nakon čega su članovi bakarskog DVD- a na Žalu održali kratku prezentaciju. 

Vatrogasno vozilo, vrijedno 246 tisuća kuna, bakarski je DVD dobio od Hrvatske vatrogasne zajednice i Ministarstva poljoprivrede, a za nadogradnju, vrijednu 76 tisuća kuna, koju je financirao Grad Bakar, pobrinula se zagrebačka tvrtka Vatropromet.


“S ovako impozantnim voznim parkom sada na području Grada Bakra imamo već 12 vatrogasnih vozila. Nedavno smo završili novi Vatrogasni dom na Škrljevu. Obećali smo novi Dom i DVD- u Hreljin, projekti su gotovi i nadam se da ćemo uz pomoć europskih sredstava zatvoriti financijsku konstrukciju da završimo i tu priču”, najavio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, poželjevši vatrogascima da imaju što manje posla.