Bakar 15. veljača 2023. D. Sabljar Štrbac, foto: M. Šegulja

Bakarskim Kaštelom uoči Valentinova odjekivale pjesme

Bakarskim Kaštelom uoči Valentinova odjekivale pjesme
Ženski zbor Sklad i Ženski vokalni sastav Luštrin uoči Valentinova pjevali u bakarskom Kaštelu

U prošlosti obrambena utvrda, a danas inspirativan, jedinstven i akustičan ambijent bakarskoga frankopanskog kaštela poslužio je Ženskom zboru Sklad iz Bakra kao pozornica za koncert povodom obilježavanja Valentinova, dana zaljubljenih. 


Koncert se je održao protekle subote te je, unatoč prilično svježem vremenu, privukao posjetitelje. Pod vodstvom dirigentice Nade Matošević Orešković, Sklad je izveo nekoliko  ljubavnih balada iz Dalmacije i Međimurja, narodnu pjesmu iz Bujštine, Sedan dana, u obradi Dušana Prašelja i Libertango, poznatog argentinskog kompozitora Astora Piazzolle. Za nešto življi i veseliji ton pobrinule su se gošće Sklada, Ženski vokalni sastav Luštrin iz Kostrene, uz maestra Andreja Babića, koji su koncert otvorile poznatom jugoslavenskom pjesmom s Eurosonga, grupe Pepel in kri, Dan ljubezni. Nastavile su izvedbom spleta hitova Novih Fosila, u čemu im se je pridružila i publika, a poseban aplauz izazvala je izvedba svjetskog hita Those were the days my friend, u hrvatskoj i engleskoj varijanti.


Prohladan ambijent frankopanskog dvorca pjevačice su zagrijale pjesmom i dobrim raspoloženjem, a nakon koncerta i kuhanim vinom i ukusnom Bakarskom tortom, kojima su počastile sve prisutne. Ovaj koncert ujedno je bio i najava predstojeće koncertne godine KUU Sklad, koja će, po svemu sudeći, biti ambiciozna, dinamična i puna događanja.