Bakar 1. rujan 2023. K.V.

Bakrani će se družiti s ratnicima, damama i kmetovima

Bakrani će se družiti s ratnicima, damama i kmetovima
Ove subote, 2. rujna, Bakarski kaštel pretvara se u “vremeplov” koji će posjetitelje odvesti 500 godina u prošlost, u vrijeme tajnovite epohe kneževa Frankopana. 

“Bili mali ili veliki, sigurno ste barem jednom čuli za priče o tajnovitim dvorcima i skrivenim zamcima. No, dok su dvorci iz priča često ukleti, onaj u koji vas pozivamo ovog vikenda mnogo je ugodniji. Pun je života i svakodnevnih običaja, i to ne bilo kakvih. U Bakarskom kaštelu čeka vas oživljeno doba kneževa Frankopana, točnije, slavnog Bernardina Frankopana koji je živio na prijelazu iz 15. u 16. stoljeće. Kroz različita uprizorenja saznat ćete kako se prije 500 godina živjelo, gospodarilo i ratovalo. Članovi niza europskih udruga za oživljenu povijest, na čelu s udrugom Ordo Sancti Viti, organizatorom događanja, na nekoliko će se sati pretvoriti u ratnike, dame, kmetove, dvorske lude i zanatlije, pisare i umjetnike. Vaše je samo da dođete i uživate! Naravno, svi zainteresirani pozvani su i sami se okušati u različitim srednjovjekovnim vještinama, od kaligrafije, preko streličarstva, do mačevanja”, najavljuju iz Bakra.

Program traje od 14 do 18 sati, a bit će praćen i prigodnom gastronomskom ponudom. Pokrovitelji događanja su Primorsko-goranska županija, Grad Bakar te bakarska Turistička zajednica. Ulaz je slobodan.