Bakar 5. kolovoz 2021.

Bakrani odali počast poginulim hrvatskim braniteljima

Bakrani odali počast poginulim hrvatskim braniteljima

Svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima brojni su Bakrani danas obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Iako je zbog aktualne situacije i mjera koje su na snazi ove godine izostao tradicionalni mimohod Bakrani su ipak odali počast poginulim hrvatskim braniteljima. 


Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja obilježeni su svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima. 

Vijence su položili predstavnici Grada Bakra te braniteljske udruge, predvođene bakarskim UHBDR- om, a isto su učinili i predstavnici bakarskog DVD- a te brojnih udruga poput KUU Sklad i Gradske straže Bakar 1848.


“Ovaj dan je za branitelje, pogotovo nas koji smo bili u samoj Oluji, kao drugi rođendan. Tko god je bio dio te akcije zna koliko znači ovaj dan. Iz godine u godinu ga obilježavamo, da se nikada ne zaboravi”, rekao je Davor Presečki, predsjednik UHBDR- a Bakar.

Prisutne je pozdravio bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, naglasivši kako je 95. pokazala snagu, jedinstvo i zajedništvo hrvatskog naroda te kako tu snagu pokazujemo sve ove godine. 


“San koji su sanjale generacije naših pradjedova, da imamo svoju državu, se ostvario i nema razloga da sumnjamo u sretnu budućnost našeg naroda”, zaključio je Klarić, poručivši kako se radi i gradi diljem Hrvatske te kako je to zalog budućnosti za našu djecu.  

Okupljene je u molitvi predvodio bakarski župnik vlč. Nikica Jurić, koji je u večernjim satima, u bakarskoj crkvi Majke Božje od Porta, predvodio i misno slavlje.