Bakar 14. svibanj 2017.

Bakrani “osvojili” Risnjak

Bakrani “osvojili” Risnjak
Bakranima je konačno svanulo sunce. Nakon prošlotjedne odgode zbog lošeg vremena, njih stotinjak danas je krenulo u osvajanje Risnjaka, u sklopu događanja “Bakar hike- Uspon na Risnjak”.
 
Sudionici 1. “Bakar hike- Uspona na Risnjak” okupili su se jutros na Gornjem Jelenju, odakle su automobilima nastavili do Vilja. Nakon okrijepe dobrodošlice krenuli su na  atraktivni dvosatni uspon preko Cajtiga do vrha Risnjaka.
 
“Prve godine organiziramo Bakar hike i iskreno se nadamo da će događanje postati tradicionalno s obzirom na veliko zanimanje. Bakar hike organizirat ćemo svake godine prvog vikenda, a biciklijadu posljednjeg vikenda u svibnju, koji tako postaje outdoor mjesec na području Grada Bakra. U pomoć su nam danas priskočili Planinarsko društvo Bakar i profesor Bore Štrbac, koji predvodi pohod na Risnjak, kao i Nacionalni park Risnjak koji nam je omogućio besplatan ulaz. Sve s ciljem promocije prirodnih ljepota i aktivnog načina života,” rekla je Sonja Jelušić, direktorica turističke zajednice Grada Bakra.
 
Nakon “osvajanja” Risnjaka u Schlosserovom je domu organiziran ručak za sve sudionike, koji su se natrag do VIlja vratili preko Medvjeđih vrata.