Bakar 13. srpanj 2021.

Bakrani u čast svete Margarete prošetali Primorjem

Bakrani u čast svete Margarete prošetali Primorjem
Blagdan svete Margarete i ove je godine dostojanstveno obilježen u Bakru. Brojni su Bakrani prošetali Primorjem, s relikvijom svete Margarete, sve do Žala ribara, gdje je služena sveta misa. 

Top bakarske Gradske straže, koji je večeras tri puta odjeknuo, najavio je procesiju koja je u čast svete Margarete i ove godine prošla Primorjem. 


Brojni su se Bakrani priključili tradicionalnoj procesiji, a među njima je bio i bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić. Pridružili su im se i njihovi gosti iz različitih dijelova Hrvatske. 


Relikviju bakarske nebeske zaštitnice- svete Margarete i ove su godine nosili članovi Gradske straže Bakar 1848., a u procesiji su sudjelovali i članovi ostalih bakarskih udruga. 


Po dolasku na Žal ribara služena je sveta misa, koju je predvodio cernički župnik vlč. Domagoj Duvnjak, a okupljene je pozdravio i bakarski župnik vlč. Nikica Jurić. 


“Margaretina” je tako i ove godine u Bakru dostojanstveno obilježena, a proslava će se nastaviti večerašnjim koncertom “4 Tenora”, koji će se, uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi, održati u Domu kulture Matija Mažić.