Bakar 24. svibanj 2019.

Bakru europskih deset milijuna kuna za Industrijsku zonu

Bakru europskih deset milijuna kuna za Industrijsku zonu

Grad Bakar dobio je gotovo deset milijuna kuna za projekt “Gospodarsko središte Hrvatskog primorja”, u sklopu kojeg se planira širenje i opremanje Industrijske zone na Kukuljanovu. 

Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, temeljem poziva “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona” iz programa “Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.”, za projekt "Gospodarsko središte hrvatskog primorja” Gradu Bakru je dodijelio europskih 9.961.949,35 kuna. 


Cilj projekta je razvoj i poboljšanje kvalitete infrastrukture Industrijske zone Kukuljanovo, a projekt obuhvaća izgradnju i opremanje dviju prometnica u Industrijskoj zoni Kukuljanovo. Ukupna vrijednost projekta je gotovo 25 milijuna kuna, a potpora će pokriti 40 posto troškova. 


Izgradnjom i opremanjem infrastrukture ostvarit će se preduvjeti za investicije u vidu izgradnje novih poduzetničkih kapaciteta, a izgradnjom kompletne komunalne, energetske, elektro komunikacijske i prometne infrastrukture, povećat će se kapaciteti Industrijske zone za daljnji razvoj i pružanje potpore poduzetništvu. 


Širenje i opremanje poduzetničke infrastrukture privući će nove investitore koji bi daljnjim ulaganjima u izgradnju novih poduzetničkih kapaciteta osigurali 300 novih radnih mjesta u periodu od dvije godine nakon provedbe projekta.