Bakar 2. kolovoz 2019.

Besplatni programi obrazovanja za nezaposlene

Besplatni programi obrazovanja za nezaposlene
Grad Bakar poziva dugotrajno nezaposlene osobe i korisnike zajamčene minimalne naknade da se uključive u besplatne programa obrazovanja. 

Grad Bakar poziva zainteresirane osobe, dugotrajno nezaposlene (mladi do 29 godina nezaposleni duže od 6 mjeseci te osobe starije od 30 godine nezaposlene duže od 12 mjeseci) i korisnike minimalne zajamčene naknade, s područja Grada Bakra, da se uključe u neki od ponuđenih programa obrazovanja.

Programi besplatni za polaznike

Ponuđeni programi su: Bravar (2 polaznika), Dadilja (1 polaznik), Gerontodomaćica (3 polaznika), Rad s motornom pilom (1 polaznik), Upravljanje i rukovanje energetskim postrojenjima i uređajima  (1 polaznik), Zavarivač MIG MAG postupkom (1 polaznik), Zavarivač REL postupkom (1 polaznik), Zavarivač TIG postupkom (1 polaznik), Rukovatelj viličarom (1 polaznik), Rukovatelj motornom kosilicom (2 polaznika), Rukovatelj bagerom (2 polaznika).

Programi obrazovanja u potpunosti su besplatni za sve polaznike i svi će polaznici imati pokriven trošak prijevoza u visini mjesečne autobusne karte. Prije provedbe navedenih verificiranih programa izobrazbe, koji se upisuju u radnu knjižnicu, svi će polaznici biti uključeni u besplatne edukacije općih i komunikacijskih vještina, edukaciju o osnovama upravljanja novca, poduzetništvu te organizacijskim vještinama. Korisnici zajamčene minimalne naknade imaju osiguranu i besplatnu uslugu mentorstva.

“Znanjem do posla”

Spomenuti programi obrazovanja i edukacije provode se u sklopu EU projekta “Znanjem do posla”- podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, koji zajednički provode Općina Viškovo, Grad Bakar i Općina Skrad, a koji se u 100%- tnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. 

Ukupna vrijednost projekta koji traje 24 mjeseca je 1.030.775,60 kuna. Više o projektu “Znanjem do posla“ može se saznati na web stranici Općine VIškovo. 

Za prijave u obrazovanje, koji počinju na jesen te dodatne informacije za područje Grada Bakra zainteresirani se mogu javiti u Grad Bakar, u Ured grada, na tel. 455 743 i 455 727 te putem e-maila: nena.gudac@bakar.hr i eleonora.sokolic@bakar.hr.