Bakar 22. kolovoz 2020.

Bikerice i bikeri “u sridu” za djecu s posebnim potrebama

Bikerice i bikeri “u sridu” za djecu s posebnim potrebama

Moto juriš na alku u Bakru je danas okupio pedesetak motociklista, koji su pokušavali pogoditi “u sridu”, a sve za djecu s posebnim potrebama iz Vukovara. 

5. Humanitarna “Moto alka”, hvalevrijedno događanje nastalo po uzoru na nadaleko poznatu tradicionalnu sinjsku vitešku igru, što ga organiziraju “BikeRIce i BikeRI”, u Bakru je danas okupio pedesetak “motoriziranih alkarskih timova”. 


Motociklisti su, s više ili manje uspjeha, s kopljima u rukama, “jurišali” improviziranim bakarskim trkalištem, pokušavajući pogoditi “u sridu”, a u njihovim su izvedbama uživali brojni gledatelji.


Ovogodišnja “Moto alka” posvećeno je nedavno preminulom Tomislavu Svjetličiću, a sva prikupljena sredstva “BikeRIce i BikeRI” namijenili su akciji “Za djecu s posebnim potrebama iz Vukovara”, koja se realizira u suradnji s brojnim hrvatskim moto klubovima.


Sredstva su se prikupljala prodajom tradicionalnog “humanitarnog fažola”, po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a okupljeni su vukovarske mališane pomoći mogli i donacijama u popularne škrabice.