Bakar 17. kolovoz 2019.

Bikerice i bikeri velikog srca “u sridu” za Forticu

Bikerice i bikeri velikog srca “u sridu” za Forticu
4. Humanitarna “Moto alka” u Bakru je danas okupila pedesetak motoriziranih "alkara" koji su, pred brojnim gledateljima, jurišali na alku, a sve za štićenike kraljevičke Fortice. 

Bakarska riva danas je nakratko pretvorena u trkalište, kojim je pedesetak sjajno raspoloženih bikerica i bikera, “naoružanih” kopljima, jurišalo na alku i s više ili manje uspjeha gađalo “u sridu”. 


“Moto alka”, koja je nastala po uzoru na nadaleko poznatu tradicionalnu vitešku igru, dočekala je svoje četvrto bakarsko izdanje, a kao i svake godine događaj je humanitarnog karaktera. 


Organizatori- “BikeRIce i BikeRI” pokazali su da imaju veliko srce. Po cijeni od simboličnih 10 kuna prodavali su humanitarni fažol, a okupljeni su donacije ubaciti mogli i u popularnu “škrabicu”. 


Sva prikupljena sredstva bit će donirana kraljevičkom Centru za rehabilitaciju “Fortica”, koji pruža socijalne usluge (smještaja i prehrane, individualne i grupne psihosocijalne podrške, pomoć pri uključivanju u programe odgoja i obrazovanja) djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.