Bakar 29. kolovoz 2019.

Borilačko plesna vještina oduševila najmlađe u Bakru

Borilačko plesna vještina oduševila najmlađe u Bakru

Atraktivna borilačka vještina koju su robovi “donijeli” iz Afrike u Brazil stigla je i do Bakra. U “Brazilskoj noći” Bakranima su se predstavili članovi "Capoeira- Jacobina Arte” iz Rijeke, ali i polaznici bakarske škole capoeire.

Egzotični ritmovi sinoć su odjekivali bakarskom rivom, dok su talentirani članovi "Capoeira- Jacobina Arte” iz Rijeke okupljenima predstavljali jedinstvenu vještinu koja kombinira elemente borbe i plesa. 


Capoeiru su afrički robovi “donijeli” u Brazil odakle se proširila svijetom, a u suradnji s riječkom skupinom "Capoeira- Jacobina Arte” u Bakru je početkom godine, u udruzi La Bamba, pokrenuta škola capoeire. 


Bakarska skupina broji desetak članova, s kojima radi trener Filip Marcel Račan, a što su naučili u nepunih osam mjeseci mladi su Bakrani prezentirali sugrađanima u “Brazilskoj noći”, nakon čega su im uručena priznanja.  


Članovi riječke akademije, uz “Capoeira show”, održali su i zanimljivu radionicu ove atraktivne borilačko- plesne vještine, koja je oduševila najmlađe. A svi koje je prezentacija zaintrigirala u rujnu se mogu upisati u bakarsku grupu i trenirati capoeiru.