Bakar 22. studeni 2019.

“Božić u Bakru” i ovog prosinca donosi brojna događanja

“Božić u Bakru” i ovog prosinca donosi brojna događanja

Od prve zapaljene adventske svijeće u Bakru će se tijekom prosinca nizati događanja. U crkvi sv. Andrije ap. oživjet će stari božićni običaji kroz uprizorenje “Vilije Božje”, u njezinim tajanstvenim katakombama moći će se razgledati izložba “Zlato i srebro”, a svjetlo nade donijet će i humanitarni košarkaški turnir “Zaigraj s prvom ligom”.

Ovogodišnji program Božić u Bakru u prvi plan stavlja nekolicinu posebnosti Grada Bakra zaogrnutih u božićno ruho te brojne kulturno- zabavne sadržaje. Grad Bakar jedini je grad u županiji koji se može pohvaliti košarkaškim prvoligašem- KK Škrljevo. Prvotimci su se odazvali pozivu organizatora manifestacije Božić u Bakru, TZ Grada Bakra i Grada Bakra te će na humanitarnom turniru "Zaigraj s prvom ligom" zaigrati  sa svim generacijama na Žalu ribara. Pritom će prenijeti vrijednu poruku o vjeri u uspjeh do kojeg se dolazi predanim radom, te ljepoti darivanja jer će se tom prigodom sakupljati namirnice koje će se donirati socijalnoj samoposluzi “Kruh sv. Elizabete” u Rijeci.


Program će uključivati i brojne božićne koncerte, kazališne predstave, a posebno veselje za mališane bit će brojni sadržaji namijenjeni upravo njima. Darivanje Sv. Nikole, čitanje u Gradskoj knjižnici, predstava za djecu “Božićna slagalica”, foto kutak s Djedom Božićnjakom, Božićni sajam i nastup škola i vrtića u Domu kulture “Matija Mažić” te Kids fashion show zasigurno će im biti zanimljiva blagdanska pozivnica.

U crkvi sv. Andrije apostola zasjat će svjetlo Božića na starinski način jer će Etno udruga “Težakinje i težaki z Praputnjaka” oživjeti tradiciju uprizorenjem “Vilije Božje”. A glasovi domaćeg komornog i mješovitog zbora KUU Sklad i njihovih prijatelja, KUD-a “Jeka Primorja” stopit će se u nezaboravni božićni koncert koji će odjekivati najvećom bakarskom crkvom.


Program “Božić u Bakru” započet će u slavljeničkom duhu svečanom akademijom “Bakru na dar” povodom 10. rođendana TZ Grada Bakra te uručenja zahvale Bori Štrbcu kojeg su Udruga Smart, Grad Rijeka i PGŽ proglasili “Volonterom godine”. Završetak programa će pak biti u svjetlu zajedništva i pripreme za sam Božić. Grad Bakar i TZ Grada Bakra počastit će svoje stanovnike obiteljskom marendom u Gradskom vrtu gdje će, po prvi put, biti osigurana i animacija za djecu. Na samom kraju zasjat će svjetla na božićnom drvcu kojeg Bakrani tradicionalno zajednički kite na Trgu Vrata.

Detaljni program i satnicu događanja u sklopu ovogodišnjeg “Božića u Bakru” možete pronaći na službenim stranicama TZG Bakra.