Bakar 3. prosinac 2023. K.Vrančić/M.Šegulja

“Božić u Bakru” počeo paljenjem prve adventske svijeće

“Božić u Bakru” počeo paljenjem prve adventske svijeće

Prva adventska svijeća zasjala je večeras u bakarskom parku Banj. Tim je simboličnim činom počela tradicionalna manifestacija “Božić u Bakru”. 

Svijeću je blagoslovio bakarski župnik vlč. Nikica Jurić, a program su uveličali Bakarska gospoda i kapitani te Gradska straža Bakar, kao i članice udruge Bakarska žena, koje su okupljenima, među kojima se našao i bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, poslužile kuhano vino, čaj i fritule. 


Svečanom je paljenju prethodio program u kojem su bakarske “Fijolice” otpjevale “Fritulu i “Raduj se cijeli svijete”, dok su mališani iz Društva Naša djeca Bakar za okupljene pripremili prigodne recitacije. 

Uz to, atraktivni božićni koncert u parku Banj večeras je održao Ženski zbor KUD-a Učka, koji je u Bakar stigao na poziv prijatelja iz bakarskog Sklada, a uz podršku Primorsko-goranske županije.


“Božić u Bakru 2023” uz brojna će događanja potrajati sve do Badnjaka. Napomenimo i kako je “Božićna avantura vlakom” popunjena u rekordnom roku. No, odrasle će razveseliti kako se to ne može desiti “Fešti potli dela”, koja je na rasporedu 8. prosinca, kao niti tradicionalnoj marendi, koja je zbog radova u Bakru ove godine preseljena na Hreljin. Ispred Kuće Marohnić građani će se 22. prosinca družiti od 12 do 16 sati.