Bakar 10. prosinac 2021. Klaudio Vrančić

Božićna čarolija u Bakru uz tisuće lampica

Božićna čarolija u Bakru uz tisuće lampica

Božićna čarolija ni ove godine zaobišla Bakar, a tradicionalna manifestacija “Božić u Bakru” održat će se u nešto drugačijem izdanju.

S obzirom na epidemiološku situaciju, Grad Bakar s Turističkom zajednicom, ove se godine odlučio za nešto drugačiji pristup blagdanskom razdoblju.

Umjesto tradicionalnih manifestacija i masovnih okupljanja, odlučili su počastiti svoje građane, posebice one najmlađe, modernom dekoracijom u parku “Banj”. Ove se godine u tom parku odvija prava mala božićna čarolija. Čitav park osvijetljen je tisućama lampica, a kako bi se djeca imala s kime poigrati, ali i napraviti fotografije za pamćenje, tu su se našli i svjetleći snjegović, kapica djeda Božićnjaka, jeleni i bor.


Da čarolija bude potpuna, pobrinula se ekipa iz dBoki, sound & light koja je napravila odličan štimung u ovo blagdansko doba postavivši niz zvučnika duž čitave rive, s kojih odzvanja pravo blagdansko raspoloženje u periodu od 9 do 12 sati i od 16 do 21 sat. Hodajući osvijetljenom bakarskom rivom, posjetitelje u šetnji prati ugodan zvuk prigodne glazbe što svakako doprinosi veselom ozračju i podizanju raspoloženja.

Turistička zajednica pripremila je i prigodni blagdanski natječaj za sve ugostitelje na području Grada Bakra pod nazivom “Najljepši božićni ugođaj”. Time žele potaknuti svoje ugostitelje da obogate božićnu ponudu jela i pića te da svako mjesto dodatno ukrase svojim maštovitim božićnim dekoracijama.

Za najljepše uređene ugostiteljske objekte pripremljene su i bogate novčane nagrade i to 2.000,00, 1.000,00 i 500,00 kuna.

Još jedan novitet ove godine je i prigodni božićni foto kutak koji je postavljen na Masarykovoj obali. Posebnost ovog foto kutka je što vam se u vašoj fotografiji pridružuje čitav stari grad Bakar koji se ponosno uzdiže iznad divno okićene klupice kao najljepša kulisa... No on je poseban iz još jednog razloga- osmislile su ga i dekorirale djelatnice Grada Bakra i Turističke zajednice, što mu daje i jednu vrlo osobnu notu.


Da ne bi sve ostalo samo na lijepim dekoracijama, za događanja će se pobrinuti vrijedne bakarske udruge. 

KUU Sklad u sklopu adventa priprema eko akcije u suradnji sa školama i vrtićima, postavljanje plutajućih jaslica u Jaz i veliki božićni koncert “Bakru na dar” zakazan za 18. prosinca u Domu kulture “Matija Mažić” u Bakru te “Pejmanje” na Stipanje, 26. prosinca, čuvajući tako staru bakarsku tradiciju.

Udruga La Bamba priprema pravi božićni ugođaj u prostorijama svoje Udruge pa ako se zaželite tradicionalnih božićnih kolača ili se pak poželite slikati s djedom Božićnjakom, družiti  s Gradskom stražom Bakar, ili samo želite zaplesati, onda je Senjska ulica u Bakru prava adresa za vas u periodu od 16. do 25. prosinca.

Stoga, u svojem obilasku divno okićenih destinacija, neka vam se na vašem popisu nađe i Bakar. Iako Grad sjaji sjajem tisuće lampica, to se ne može mjeriti sa sjajem u dječjim očima, stoga svakako sa svojim mališanima navratite ovog Božića i do Bakra, vjerujemo da nećete požaliti.