Bakar 28. rujan 2019.

Branitelji na Praputnjaku kuhali kotliće za riječki hospicij

Branitelji na Praputnjaku kuhali kotliće za riječki hospicij

Susret hrvatskih branitelja i natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića na Praputnjaku ove je godine imalo humanitarni predznak, a sva prikupljena sredstva bit će donirana riječkom hospiciju Marije Krucifikse Kozulić.

Stotinjak hrvatskih branitelja raspoređeno u petnaestak ekipa da danas je na Praputnjaku, pokraj Doma kulture, snage odmjerilo u kuhanju lovačkih kotlića. 


Prvi je puta tradicionalno natjecanje imalo humanitarni predznak. Naime, u sklopu druženja branitelja prikupljala su se sredstva za riječki hospicij Marije Krucifikse Kozulić. 

“Riječki hospicij mjesto je gdje mnogi dolaze na kraju svog ovozemaljskog života. Željeli smo pokazati da hrvatski branitelji mogu i žele pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija”, naglasio je Perica Prpić, predsjednik USPDR Ajkula. 


“Ponosni smo što je sjedište specijalne policije, ali i udruge Ajkula na području Grada Bakra. Uvijek podupiremo njihove aktivnost, a posebno ideju da pomognu hospiciju”, poručio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, poručivši kako će Grad pomoći akciju s deset tisuća kuna. 

Susret i natjecanje hrvatskih branitelja održava se tradicionalno povodom Dana policije i njihovog zaštitnika sv. Mihovila, u organizaciji USPDR Ajkula, uz pomoć UHBDR Bakar, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.


“Mi branitelji jako dobro znamo što znači solidarnost i pomaganje, što znači jedna ovakva prijateljska i humana gesta. Ministarstvo hrvatskih branitelja ne prepoznaje samo problematiku branitelja nego i ostale populacije”, naglasio je izaslanik ministra hrvatskih branitelja Marko Ratković.

Na kraju spomenuti svakako treba da su za brojne posjetitelje organizatori na Praputnjaku pripremili lovački gulaš i fažol na vojnički te palentu kompiricu, koju je kuhala Udruga Palentar.