Bakar 5. kolovoz 2020.

Brojni Bakrani poklonili se hrvatskim braniteljima

 Brojni Bakrani poklonili se hrvatskim braniteljima
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja i 25. godišnjica vojno- redarstvene operacije Oluja u Bakru su danas obilježeni svečanim polaganjem vijenaca na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, čemu su prethodili mimohod i sveta misa.

Svetom misom za poginule hrvatske branitelje i žrtve rata, koju je predvodio vlč. Nikica Jurić, u bakarskoj crkvi Majke Božje od Porta počelo je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i 25. godišnjice vojno- redarstvene operacije Oluja.


Po završetku misnog slavlja Bakrani su u dostojanstvenom mimohodu krenuli Primorjem do spomenika poginulim braniteljima, gdje su, uz počasni pucanj, položeni vijenci i upaljene svijeće u spomen na one koji su svoje živote položili na oltar domovine.


“Poginulo je 222 branitelja s područja naše županije, od čega i 9 naših sugrađana s područja Bakra. Izgradili smo ovaj spomenik kao vječni spomen na njih. Ovom tradicijom nastojat ćemo na mlađe generacije prenijeti istinu o Domovinskom ratu, kao temelju i zalogu bolje budućnosti našeg grada, županije i čitave naše domovine”, poručio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.


Vijence su položili predstavnici Grada Bakra i UHBDR- a Bakar, kao i predstavnici braniteljskih udruga iz okolice te udruga s područja Grada Bakra, na čelu s Gradskom stražom Bakar, DVD- om Bakar i KUU Sklad. Polaganjem vijenaca braniteljima su počast odali i brojni građani. 


Spomenuti svakako treba da su predstavnici Grada Bakra vijence jučer položili i na grobljima u Bakru, Škrljevu i Hreljinu.