Bakar 15. srpanj 2023. Klaudio Vrančić

Butković: “Ne mogu svi biti Bakar, ali mogu učiti od vas”

Butković: “Ne mogu svi biti Bakar, ali mogu učiti od vas”
U najsvečanijem trenutku dodijeljene godišnje nagrade Područnoj školi Krasica, Nogometnom klubu Naprijed i Jasni Granić Ranić

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Domu kulture “Matija Mažić” obilježen je dan Grada Bakra. Sjednicu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Bakra Milan Rončević. 

Na protekla su se tri desetljeća domaćini osvrnuli prigodnim filmom, a isto je u svom govoru učinio i prvi čovjek Bakra- gradonačelnik Tomislav Klarić, podsjetivši na brojne projekte i burnu bakarsku povijest, a zaboravio nije niti na sve svoje prethodnike koji su vodili Grad.


“Uspjeli smo visoko dignuti jedra. Postavili smo visoke ciljeve i pokrenuli ovaj naš predivni grad i čitavi naš kraj. Ustrajni smo u tome da Bakru vratimo stari sjaj. Obećao sam velik broj projekata i tisuću novih radnih mjesta. Ta obećanja se ispunjavaju. Prije godinu i pol dana započeo je najveći investicijski ciklus u povijesti Grada Bakra. Gradi se na sve strane i teško je nabrojati sve projekte. Grad Bakar nema zaduženja te osigurava sredstva za buduće projekte. Naša vizija se realizira, neumorni smo u tome. Želimo da Baka bude srce Hrvatskog primorja”, poručio je Klarić, zahvalivši svima koji su pomogli da grad bude ono što je danas, prvenstveno Vladi RH, na čelu s premijerom Plenkovićem, a posebno je istakuno potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića.

Čestitari

Bakranima je njihov dan, u ime susjednih gradova i općina, čestitao kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, a ispred prijateljskih jedinica lokalne samouprave isto je učinila Ivana Pečnik Kastner, predsjednica Gradskog vijeća Grada Delnice.

Čestitke su uputili i zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula, kao i saborski zastupnik Josip Borić. Okupljene je u ime predsjednika Vlade RH pozdravio potpredsjednik Vlade i ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković.


“Bakar je pokazao cijeloj Hrvatskoj što može jedan Grad s dobrim vodstvom, programima, projektima i ciljevima. Bakar nekada nije bio privlačan, infrastrukturno je to bilo jako loše. Bakarski zaljev je bio uništen. Trebalo je puno godina i posla. Svi ti realizirani projekti su impresivni i možete biti ponosni. Bakar je sada grad u kojem je lijepo živjeti, koji razvija velike projekte za budućnost. Bakar je perjanica Hrvatskog primorja, u gospodarskom i svakom drugom smislu. Ne mogu svi biti Bakar, ali mogu učiti od vas, ugledati se na vas”, poručio je Butković, čestitavši Bakranima, na čelu s gradonačelnikom Klarićem.

Laureati

U najsvečanijem trenutku večeri dodijeljene su godišnje nagrade Područnoj školi Krasica za izniman angažman u promicanju zavičajne baštine, Nogometnom klubu Naprijed za izniman doprinos u razvitku sporta na području Grada Bakra te Jasni Granić Ranić za izniman doprinos društvenom i sportskom životu Grada Bakra.


Zahvalnice su dobili učenici generacije Iris Kauzlarić i Filip Kesić. Grad se za zahvalio i članovima Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Deanu Bešireviću i Dariju Baueru. Zahvalnice su primili i volonter Miljenko Husan, ravnatelj OŠ “Hreljin” Zoran Pavletić te autor teksta i glazbe za pjesmu “Bakarska vala” Goran Drča, a ista će naknadno biti uručena Petru Nikoliću, koji je krv darivao čak 50 puta,

Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Bakra, održanu u Domu kulture Matija Mažić, pjesmom je uveličala Klapa Škrljevo.