Bakar 16. rujan 2022.

Čak 15 zborova pjevat će ove subote u Bakru

Čak 15 zborova pjevat će ove subote u Bakru
Sedma Eko smotra zborova “U skladu s prirodom” ove će se subote, 17. rujna, održati na bakarskom Žalu ribara (u slučaju lošeg vremena u Domu kulture Matija Mažić).

“U proteklih šest godina okupljamo zborove različitih profila: od super- zborova koji osvajaju državne i međunarodne nagrade, do amaterskih zborova koji okupljaju ljude koji žele korisno i sadržajno provoditi slobodno vrijeme; od zborova koji njeguju klasičnu do onih koji preferiraju modernu glazbu. Moglo bi se reći da će svaki posjetitelj naći nešto za sebe, ali isto tako da zajedno promoviramo zborsko pjevanje u svim njegovim pojavnostima. U želji da smotra zborova U skladu s prirodom bude što atraktivnija, te da se sudionici i publika osjećaju dijelom velike priredbe, pozvali smo ove godine i zanimljive zborove, uključili gotovo sve bakarske udruge, angažirali vrhunske stručnjake za rasvjetu i razglas te osigurali divan prostor na Žalu ribara”, najavljuje Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad.


Na smotri će ove godine nastupiti: Udaraljkaški ansambl “SiNKOPA”, Ženski zbor “Sklad”, Bakar, MPZ “Castrum”, Vokalna skupina “Lira”, KUD “Lovor”, Zbor “La Contrada”, Zbor “Gloria Dei”, MPZ “Rijeka Sempre Allegro”, Združeni zbor PRHG-a  i GAM- a, Dječji zbor “Praputnjarski Slavići”, VS “Oleum”, MPZ “Gimpl”, Mješoviti zbor Srednja glazbene škole “Ivan Matetić Ronjgov”, Ženski zbor “Učka” i MPZ KUU “Jeka Primorja”.