Bakar 23. veljača 2020.

Čak 700 maškara na Korzu predstavljalo Bakarski kraj

Čak 700 maškara na Korzu predstavljalo Bakarski kraj

Gotovo sedamsto maškara na Međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci danas je predstavljalo Bakarski kraj. Na Korzo su stigle “Bakarske maškare”, “Škrljevske maškari”, "Krasica pa Rio”, “Mesopustari Praputnjaka”, “Čočman Express”, “Maškare Kukuljanovo” i “Simo via tamo”.

Maškare iz Bakarskog kraja, njih gotovo sedamsto, danas je stiglo u Rijeku, na veliku Međunarodnu karnevalsku povorku. Na čelu bakarskog “defilea” bilo je sedamdesetak članova Karnevalske grupe “Bakarske maškare”, koji su na Korzo došli s maskom “Kozja brada”. 


“Škrljevske maškari” na riječkoj su se maškaranoj povorci predstavile s maskom zanimljivog naziva- “Si pijani hote s nami”. Čak 150 Škrljevčana na Kozo je stiglo s nekoliko svojih taksija. 


Prepoznatljiva Karnevalska grupa "Krasica pa Rio” predstavila se atraktivnom maskom- “Krasica Pomorske putešestvije”. Na Korzo je stiglo osamdesetak Krasičana koji su riječkoj povorci dali brazilski štih.


S Praputnjaka je na riječku povorku došlo pedesetak “Mesopustara” i to sa šarenom maskom “Vražje ženske z Praputnjaka”. A na “vražje ženske” pazilo je nekoliko malenih i pokoji malo veći anđelić. 


Karnevalska grupa “Čočman Express” s Hreljina i njihov “A je to” nasmijali su Korzo. Više od stotinu Čočmana pokazalo je kako mnogima omiljeni crtić izgleda u njihovoj šarenoj verziji. 


A kako izgleda “Kukuljanski Brexit” Riječanima je na Korzu pokazalo čak 150 članova Karnevalske grupe “Maškare Kukuljanovo”. Kukuljanski “Britanci” i ove su godine imali atraktivna alegorijska kola. 


Bakarsku maškaranu rapsodiju u Rijeci je danas zaključilo sedamdesetak izvrsno raspoloženih “Turista” koji su se na Korzo spustili sa Zlobina u režiji Karnevalske grupe “Simo via tamo”.