Bakar 1. rujan 2023. Klaudio Vrančić

“Da je sreće bilo…” Bebek bi na Hroljevu pjevao do jutra

“Da je sreće bilo…” Bebek bi na Hroljevu pjevao do jutra

Legendarni Željko Bebek velikim koncertom na Hroljevu zatvorio ovogodišnje Margaretino leto

Strpljivo je bakarska publika (koncert je prije mjesec dana odgođen zbog lošeg vremena) čekala na Željka Bebeka, ali legende se isplati čekati. Potvrdio je to bivši frontmen kultnog benda Bijelo Dugme sinoć na prepunom krasičkom Hroljevu.


Sedamdesetosmogodišnji Sarajlija, iza kojeg je više od pola stoljeća profesionalne glazbene karijere, pokazao je da su godine samo broj, a izvrsni pjevači kao vino. Uz njegove su hitove, a bilo ih je mnogo, stasale generacije. To se je vidjelo i sinoć jer mame su pjevale s kćerima, nonići s unucima…


Na svoju je bogatu diskografiju Bebek okupljene podsjetio kako najbolje zna - pjesmom. Koncert je otvorio s “Ono nešto naše”, nastavio s “Il' me ženi, il' tamburu kupi”, a publika je na Krasici mogla čuti i evergreene kao što su: “Selma”, “Tijana”, “Ne spavaj mala moja muzika dok svira”, “Sinoć sam pola kafane popio” i “Da je sreće bilo”. A mi možemo samo zaključiti “Da je sreće bilo…” Bebek bi na Hroljevu pjevao i svirao do jutra.


Velikim Bebekovim koncertom, u sklopu kojeg je kao predgrupa nastupila “Aurora”, spušten je zastor na ovogodišnje Margaretino leto. Podsjetimo Bakranima najdraža ljetna manifestacija, što je organiziraju Grad i Turistička zajednica, počela je još prvog dana srpnja, a kroz dva je mjeseca uistinu ponudila za svakoga ponešto.