Bakar 2. studeni 2019.

Dan kruha prigodno obilježen u Pomorskoj školi Bakar

Dan kruha prigodno obilježen u Pomorskoj školi Bakar
Prigodnim programom- “Marijini obroci Hrvatska” u Pomorskoj školi Bakar proteklog je tjedna obilježen Dan kruha. 

Ovogodišnje obilježavanje Dana kruha održano je pod nazivom “Marijini obroci Hrvatska”. Prigodni program sastojao se od izložbe na kojoj su izloženi plodovi jeseni (tikve, dunje, kesteni, jabuke, kukuruz) i proizvodi od brašna (razne vrste kruha i peciva, kolači).


Učenice Leonarda Grbčić, Paulina Lipovšek Čabrijan, Annet Mohorić i Paola Plješa čitale su prigodne tekstove posvećene kruhu, a vjeroučiteljica Veronika Butorac održala je izlaganje na temu “Marijini obroci Hrvatska”. 


Okupljenima se obratio i ravnatelj škole Gordan Papeš, koji se prisjetio svog rada i života u Nigeriji te je tom prigodom okupljenima posvjedočio o teškim uvjetima u kojima djeca žive u toj zemlji. Druženje je završilo zajedničkim druženjem i blagovanjem pekarskih proizvoda koji su bili izloženi na stolu.


“Ovogodišnje druženje učenika, nastavnika i djelatnika povodom Dana kruha bila je prilika da si svatko na svoj način iznova dozove u pamet značenje kruha i blagoslov zajedničkog druženja i blagovanja”, poručila je vjeroučiteljica Veronika Butorac.