Bakar 8. listopad 2022. Klaudio Vrančić

Djeca fotografijama i crtežima ukrasila bakarsku crkvicu

Djeca fotografijama i crtežima ukrasila bakarsku crkvicu
U “Godini Djevojčice s baškotom” najmlađi Bakrani u crkvi sv. Margarete izložili svoje radove, nastale na radionicama pod vodstvom prof. Barbare Argentin Štiglić i fotografa Miljenka Šegulje

Fotografije i crteži s motivima Djevojčice s baškotom krase bakarsku crkvicu sv. Margarete. Izložba dječjih radova, kao i onih bakarskog fotografa Miljenka Šegulje, svečano je otvorena u sklopu projekta “Godina Djevojčice s baškotom”.


Na radionicama, koje su vodili Miljenko Šegulja i prof. Barbara Argentin Štiglić, je sudjelovalo dvadesetak vrijednih mališana, od 6 do 12 godina starosti, učenika Osnovne škole Bakar i Osnovne škole Hreljin te članova Društva Naša djeca Bakar. 


“Meni je bilo drago raditi s ovakvim umjetnicima. Proveli smo zajedno lijepa tri dana i bilo nam je jako zabavno. Oni su radili s toliko gušta i mislim da su napravili pravi posao. Ja sam fotografirao malu manekenku Gitu na značajnim bakarskim lokacijama”, istaknuo je Šegulja, zahvalivši svim sudionicima.


Idejni začetnici projekta, kojeg provodi Grad Bakar, su Josip Luzer, Miljenko Šegulja i Dimitrij Čegodajev. Projekt je posvećen prekrasnoj slici “Djevojčica s baškotom”, nepoznatog autora, iz fundusa Gradskog muzeja Bakar. 


“Djeco veliko hvala na trudu koji ste uložili, hvala i idejnim začetnicima. Realizirana je njihova lijepa ideja. Naši suveniri koje smo ovog ljeta poslali diljem Hrvatske, a uzeli su ih i brojni gosti, nastavit će pričati priču o našem predivnom Bakru”, poručio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, najavivši nova ulaganja u kulturu.