Bakar 2. listopad 2023. K.V.

“Dječji tjedan” u Bakru prepun događanja za najmlađe

“Dječji tjedan” u Bakru prepun događanja za najmlađe
Mađioničar, upoznavanje sa sportovima, kino projekcije, radionice, obilazak Takala i šumska avantura samo su dio Dječjeg tjedna u Bakru

Jesen u Bakru sve je samo ne tmurna jer listopad započinje na najveseliji način- tradicionalnim Dječjim tjednom. 

“Bit će tu dramskih radionica i predstava, super dječjih filmova i kokica. Mađioničarske čarolije? I toga će biti. A tek slastica! Ne samo da ćemo ih klopati, nego ćemo ih naučiti i pripremati. Dođite nam stoga svi, mali i veliki - uživajmo zajedno u Dječjem tjednu u Bakru”, pozivaju iz bakarske Turističke zajednice.

Danas mađioničar i upoznavanje sa sportovima

Već danas u Domu kulture Matija Mažić mališanima i njihovim roditeljima predstavit će se bakarski sportski klubovi i kulturne udruge.

“Upisali biste dijete u slobodnu aktivnost, ali ne znate što se sve nudi na području Grada Bakra? Dođite na Dječji dan, djeca će moći upoznati sportove i kulturne udruge, vidjeti rekvizite i odabrati aktivnost, a roditelji će moći upoznati trenere i voditelje, doznati informacije o terminima, cijeni, mjestu održavanja i potrebnoj opremi. Dok djeca uživaju u mađioničarskoj čaroliji, roditelji mogu ispuniti upisnice i doznati sve željene informacije”, poručuju iz Bakra.


U utorak će se u prostorijama Društva Naša djeca održati dramska radionica, a u srijedu je na rasporedu je filmska večer. U četvrtak će mališani posjetiti Bakarske maškare i saznati kako nastaju maske, dok će u petak uživati na “slasnoj radionici” i gledati dječji film. Subota je rezervirana za obilazak Takala, a nedjelja za šumsku avanturu na Hreljinskoj gradini. 

“Okupljanje je ispred dječjeg vrtića na Hreljinu gdje započinje zanimljiva avantura pod vodstvom pustolovnog vodiča Marka Sladića. Putem do starog grada Hreljina uživajte sa svojim mališanima u Markovim pričama o šumskoj flori i fauni i o preživljavanju u prirodi, a na Hreljinskoj gradini čeka vas puno zabave uz vesele šumske igre. Obavezna je prijava na info@tz-bakar.hr", naglašava Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra.

Za sva događanja ulaz je besplatan. Organizatori su Grad Bakar, TZG Bakra i Društvo Naša djeca Bakar.